Docville 2005 - Eerste documentaire filmfestival

Hippe Docu's

En opeens waren ze weer hip. Fahrenheit 9/11, The Story of the Weeping Camel, Super-Size me,... Documentaires veroverden vorig jaar opnieuw hun plekje in de cinemas en bewezen dat er eenpubliek voor bestond. Des te jammer dat het enige documentairefestival van België, Viewpoint, er enkele jaren eerder mee ophield. Het Antwerpse Zone kon de leemte echter niet naar behoren opvullen. En toen kwam het Leuvense Cinema ZED met Docville.

De dames en heren die ook achter het Kortfilmfestival Leuven zitten, brengen met deze nuleditie een selectie van publieksvriendelijke, nooit eerder uitgebrachte documentaires. Geen politiek zwaargeladen docu's of Telefactsklonen en daar zijn we niet lastig om. Voor de belachelijke prijs van 3 euro (of alles gratis wanneer je een ZESxZED kaart (24 ?) koopt) kan u één van volgende documentaires op het grote scherm bewonderen.

K.U.T Site nodigt 5x2 lezers uit op de openingsavond van Docville. Woensdag 28 september om 19.30 wordt u verwacht in Cinema ZED, Leuven. Er staat u een ware VIP-behandeling te wachten met uitgebreide receptie naderhand. Vul gewoon onderstaand formulier in, zolang we nog ticketten hebben bent u erbij.