Docville 2016

Op 29 april opent de 12e editie van Docville, een festival dat ieder jaar verrassend en krachtig uitpakt met een keur aan steengoeie documentaires. Twee van de populairste filmmakers uit het genre mogen het festival openen en sluiten: Louis Theroux, die ook zelf aanwezig zal zijn, komt zijn bioscoopdebuut My Scientology Movie voorstellen. Michael Moore's Where to Invade Next zet er een dikke week later een punt achter.

 

Met Louis Theroux weet Docville een grote publiekslieveling naar Leuven te halen. De openingsfilm was dan ook al na een kwartier uitverkocht! In My Scientology Movie tracht Theroux op zijn eigen onderkoelde manier bij de sekte binnen te raken. Of hij met zijn relaas het steengoeie en verbazingwekkende Going Clear: Scientology and the Prison of Belief zal weten te overklassen, weten we u tegen dan zeker te vertellen. Theroux licht de zaken de dag daarop ook nog toe, in een als masterclass opgezette making-off. 

 

Op het programma treffen we als gewoonlijk spraakmakende onderwerpen aan naast eerder amusante thema's. Enkele van de producties op het programma kennen nadien een bioscooprelease maar voor het overgrote deel van de documentaires kan u eigenlijk enkel op Docville terecht. 

 

Meer dan voorheen zullen de films op Docville ook omkaderd worden. Met in- of uitleidingen van makers of specialisten, conferenties, infosessies  of debatten rond thema's uit het filmaanbod. Op 7 mei worden daarnaast ook de Docville Awards uitgereikt. De DOCVILLE-jury reikt 4 prijzen uit: de Juryprijs voor Beste Internationale Documentaire, de Weten & Geweten Prijs, de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire en de Prijs voor Beste Vlaamse Tv-documentaire. 

 

Je vindt het volledige programma alvast terug op www.docville.be. De folder kan je hier doorbladeren.