Nieuws

Film Fest Gent maakt namen kortfilmcompetities bekend!

Negen jonge filmmakers dingen mee in de Belgische Studentenkortfilmcompetitie.
22.09.2021 Niels Putman

Zonet werd het volledige programma van de 48e editie van Film Fest Gent voorgesteld. Binnen de Belgische Studentenkortfilmcompetitie dingen negen jonge filmmakers mee, ook in de Internationale Kortfilmcompetitie is er plaats voor drie Belgische regisseurs.

Het Gentse KASK is dit jaar goed vertegenwoordigd: vijf van de negen filmmakers binnen de studentencompetitie studeerden af aan de kunstschool op de Bijloke-site. De line-up wordt aangevuld door twee INSAS-studenten, en het RITCS en Sint-Lukas Brussel. Dit is de volledige selectie voor de Belgische Studentenkortfilmcompetitie:

— ‘De dag die wit was’ (Wannes Vanspauwen, 15’) (KASK)
— ‘L’enfant salamandre’ (Théo Degen, 26’) (INSAS)
— ‘High Jump’ (Lennert Madou, 11’) (RITCS)
— ‘Komm, süßer Tod’ (Jolke Van Aerde, 25’) (KASK)
— ‘Lupus’ (Zoé Brichau, 19’) (INSAS)
— ‘Night by night’ (Jules Mathôt, 21’) (KASK)
— ‘passé imparfait’ (Aulona Fetahaj, 20’) (LUCA: Sint-Lukas)
— ‘Rode reus’ (Anne Verbeure, 10’) (KASK)
— ‘Z bratem’ (Mattias Bavré, 21’) (KASK)

In de Internationale Kortfilmcompetitie is er ruimte voor de wereldpremière van ‘L’homme inconnu’ (23’), de nieuwe kortfilm van Anthony Schatteman ('Kus me zachtjes', 'Dag Vreemde Man') en ‘Traverser’ (14') van Magali Coremans. Ook Gouden Beer-winnaarMy Uncle Tudor’ (20') van Olga Lucovnicova wordt er vertoond, naast straffe internationale kortfilms van over de hele wereld.

Ten slotte wordt de Griekse filmmaker Jacqueline Lentzou — die al jaren hoge ogen gooit met bekroonde kortfilms zoals ‘Hector Malot: The Last Day of the Year’, ‘Hiwa’ en ‘The End of Suffering (A Proposal)’ — in de kijker gezet met een artist in focus programma. De jonge regisseuse zetelt tegelijk in de kortfilmjury van het festival, samen met de Belgische filmmaker Meltse Van Coillie ('Zonder meer', 'elephantfish') en de Portugees Pedro Peralta (die vorig jaar in de prijzen viel tijdens het festival met zijn kortfilm 'Perpetual Night').

Film Fest Gent vindt plaats van 12—23 oktober. Het volledige programma ontdek je via www.filmfestival.be.

Coverfoto © Film Fest Gent