Festival

BREEDBEELD Kortfilmfestival

22/09/2018
Na vijf keer Ciné Public krijgt het Antwerpse kortfilmfestival een nieuwe naam: het BREEDBEELD Kortfilmfestival.

Palmares

Beste Fictie - 'Het Leven Van Esteban'
Beste Documentaire - 'De Flandrien'
Beste Animatie - 'Mixed Materials'
Beste Cinematografie - 'Al was het maar voor even'
Beste Film, Cineast Zonder Filmopleiding - 'Panik'

19.09.2018 Niels Putman

Opkomend filmtalent een podium geven; dat is waar het BREEDBEELD kortfilmfestival voor staat. Na vijf edities Ciné Public krijgt het kortfilmfestival een nieuwe naam mee, maar de formule blijft verder ongewijzigd.

Ook dit jaar krijg je in Cinema Zuid in vier filmblokken een bloemlezing van de beste Vlaamse kortfilms te zien, over de genregrenzen heen, gemaakt door opkomend talent dat de wereld wil tonen wat ze in petto hebben. Eén ding hebben deze films alvast gemeen: ze zijn stuk voor stuk hoofdzakelijk met eigen middelen gemaakt. Kortfilms geproduceerd met steun van het VAF of in opdracht van productiehuizen komen bij niet in aanmerking voor een selectie, omdat BREEDBEELD net de cineasten die nog volop aan hun weg timmeren een duwtje in de rug wil geven.

De jury bestaat dit jaar uit documentairemaakster Klara Van Es, director of photography Marijke Van Kets, regisseuse Emma De Swaef ('Oh Willy...'), scenariste Stefanie Vanhecke en voormalig Ciné Public-laureate Charlotte Dewulf. Zij kiezen uit de selectie vijf winnaars, in de categorieën fictie, documentaire, animatie, cinematografie en beste film van een cineast zonder filmopleiding. Jan Verheyen neemt de presentatie voor zijn rekening en gaat in gesprek met de cineasten. De winnaars worden diezelfde dag nog bekend gemaakt.

Raadpleeg hier het volledige programma.

Tekst: BREEDBEELD
Coverfoto © BREEDBEELD