Festival

Breedbeeld Kortfilmfestival 2020 (Online)

06/11/2020 tot 15/11/2020
De competitie van het Antwerpse Breedbeeld Kortfilmfestival is tien dagen lang (gratis) online te bekijken.

Palmares

Beste Fictie - 'Nesting'
Beste Documentaire - 'Rainbow Children: Portrait of Elika'
Beste Animatie - 'Sous les pins'
No Film School - 'The Lost Paracosmist'
Prijs van de Filmkritiek (UFK/UCC) - 'Don't Look Back'
Eervolle Vermelding - 'Landschap is Jager'

Tags

04.11.2020 Niels Putman

Omwille van redenen die ons allemaal bekend zijn, vindt het Breedbeeld Kortfilmfestival dit jaar online plaats — van 6 tot 15 november. De gastprogramma’s worden verplaatst naar een nog later te bepalen datum.

Op de website van het festival zullen enkel de competitiefilms vertoond worden. In totaal zo’n 21 kortfilms van allerlei pluimage: documentaire, animatie, fictie. Alle films die kans maken op een prijs werden gemaakt in eigen beheer, dus zonder steun van het VAF of een productiehuis. Daarmee covert het festival een opvallend breed pallet van de Belgische (en omliggende) filmscholen: KASK, RITCS, Sint-Lukas Brussel maar ook La Cambre, IAD en het Franse Le Fresnoy zijn vertegenwoordigd.

 


'Schaduw, tot je terugkomt' © Ramy Moharam Fouad & Violet Braeckman

 

Een aantal films beleven er hun première, zoals ‘She asked me where I was from’ van Aulona Fetahaj en ‘Schaduw, tot je terugkomt’ van Ramy Moharam Fouad & Violet Braeckman. Kortfilms zoals ‘hier.’, ‘Nesting’, ‘Transponder’, ‘Ce qui reste’ en ‘Rainbouw Children: Portrait of Elika’ hebben er al een rijk parcours op zitten — een unieke kans dus voor iedereen die deze films nog niet eerder kon zien.

Op het einde van de rit worden prijzen uitgereikt ter waarde van telkens €1000: voor de beste fictie-, documentaire- en animatiefilm, alsook voor een filmmaker zonder filmopleiding en een publieksprijs. Een persjury deelt een symbolische prijs van de filmkritiek uit.

Het volledige programma en meer info vind je op de website van het festival.

Coverfoto © 'Landschap is Jager' (Simon Debbaut-L'Ecluse)