Festival

Brussels Short Film Festival 2021

28/08/2021 tot 05/09/2021
Een dubbele internationale competitie tijdens de 24e editie van het festival.
20.08.2021 Niels Putman

Tijdens Brussels Short Film Festival vliegen de kortfilms je haast letterlijk om de oren. Het elk jaar al goed volgestouwde programma is dit keer extra uitgebreid, met een internationale competitie die maar liefst 98 films telt. Van 28 augustus tot en met 5 september op diverse locaties in Brussel.

Zoals aangekondigd tijdens de editie van vorig jaar, nodigt het festival dit jaar ook de internationale competitie van 2020 uit. Uit een totaal van net geen 6800 ingestuurde films dingen nu bijna honderd films mee naar erkenning. Een vierkoppige jury bestaande uit actrice-scenarist-regisseur Anne Paulicevich, de Frans-Zwitserse acteur Karim Barras en de Belgische acteurs Pierre Nisse en Sophie Marechal beslist mee over het palmares.

Ook de Next Generation-competitie voor studententenfilms bestaat uit internationale titels van vorig jaar, goed voor een selectie van 56 films. Daarvan zijn twintig films van Belgische makelij. In de nationale competitie wachten 46 films om beoordeeld te worden door jury en publiek.

Naast de competitieluiken organiseert het festival ook gratis vertoningen in openlucht, enkele must-see's uit het aanbod van de European Film Awards en de Oscars, een selectie voor kinderen én een focus op Portugese films, Latijns-Amerikaanse films en prijzenwinnaars van Seoul International Extreme-Short Image Film Festival. Keuze te over!

Het volledige programma kan je ontdekken via de website van het festival.

Coverfoto © Brussels Short Film Festival