Event

Kortfilm.be x OpenVRT

12/10/2019
Tijdens OpenVRT in de Firma vertoont Kortfilm.be drie kersverse kortfilms in avant-première.

Line up

03.10.2019 Niels Putman

Op zaterdag 12 oktober palmt OpenVRT het Brusselse Firma in voor een volledige dag aan inspirerende talks & workshops. Kortfilm.be presenteert er drie kersverse kortfilms van jonge makers, als sneak preview voor de Belgische Studentenkortfilmcompetitie op Film Fest Gent.

OpenVRT is een community voor jong, digitaal mediatalent ondersteund door de VRT. Het organiseert events voor jonge mediamakers, en laat hen ook rechtstreeks samenwerken met één van de merken van de VRT.

Op 12 oktober neemt OpenVRT de Brusselse co-working space Firma in en prestenteert er talks en workshops van onder meer audiocollectief SCHIK, muziekfotograaf Indi Mouaert en Studio Mals.

SNEAK PREVIEW

Tussen 18u en 19u is de expozaal helemaal van Kortfilm.be. We vertonen er drie kortfilms in “sneak preview” die de volgende dag ook in Belgische premiere gaan tijdens Film Fest Gent.

Zo selecteerden we ‘Gyre’ (20') van KASK-alumna Charlotte Lybaert waarin de jongvolwassen Alice moeite heeft om tijdens een kamp te connecteren met de rest van de groep. Lybaert gebruikt het medium op knappe wijze, zonder onnodige franjes. "Haar minimalistische maar doeltreffende beeldvoering wordt gekenmerkt door gedurfde keuzes en een sporadisch verbluffend visuele kracht,” schreven we er eerder al over.

 


'Gyre'

 

In de korte observerende documentaire ‘hier.’ (20') van Joy Maurits ontmoeten we een aantal jongeren die samenkomen in en rond de lokale sporthal van Bazel. Daar leren ze niet alleen binnen de lijnen te lopen maar tasten ze ook (elkaars) grenzen af. Een intiem en opmerkelijk eerlijk portret over de onbevangenheid van meisjes en jongens die, elk vanuit hun eigen wereld, elkaar ontmoeten binnen deze microkosmos.

Acteur en cabaretier Mungu Cornelis kan je kennen van zijn komische rollen in tv-reeksen zoals ‘Super8’ en ‘En toen kwam ons ma binnen’. Ondertussen studeert hij ook filmregie aan Sint-Lukas in Brussel. In zijn bachelorfilm ‘Memphis’ (15') zien we hoe een man na zesentwintig jaar in isolement te hebben geleefd, eindelijk een lang uitgesteld plan uitvoert: naar Memphis gaan.

De drie jonge makers zullen aanwezig zijn en leiden met hun films het afsluitende feest in.

RESERVEER!

Doorheen de dag worden een 400-tal deelnemers verwacht. Het event zelf is helemaal gratis. Het enige dat je moet doen is een ticket reserveren, dat kan via de Facebookpagina van het evenement.

Coverfoto © ‘hier.’ (Joy Maurits)