Festival

Visite #7

01/08/2019 tot 09/08/2019
Negen dagen lang uitdagende films in Het Bos in Antwerpen!
24.07.2019 Niels Putman

Na een Visite in februari eerder dit jaar, tijd voor het tweede deel in augustus. Ondertussen is collectief De Imagerie al aan Visite #7 toe: opnieuw in Het Bos in Antwerpen, van 19 augustus.
 

Curator Eva Van Tongeren trippelt verder op het pad dat de voorgaande zes edities werd uitgestippeld: unieke politieke, experimentele cinema. De makers in kwestie worden uitgenodigd voor een gesprek, en brengen zelf ook een film mee. Die wisselwerking opent vervolgens een dialoog tussen curator, kunstenaar, en publiek.

Voor de opening met Bianca Baldi’s ‘Eyes in the Back of Your Head’ (8’) bent u hopeloos te laat: die is al enkele weken uitverkocht. Maar voor alle andere avonden geven we nog een duoticket weg.

Zo kan je op zaterdag 3 augustus naar de vertoning van ‘Kiss the Sky – Eye Trick the I’ (18’) van Donna Verheijden gaan kijken, aangevuld met een selectie van fragmenten uit haar eigen archief. De Amsterdamse visuele kunstenaar combineert in haar kortfilms historisch archiefmateriaal van vintage Hollywoodfilms met found footage en/of eigen videomateriaal uit haar dagelijkse leven. Haar films waren eerder ook te zien op het Internationaal Film Festival van Rotterdam.

 


'PLANT.MOV' (Lina Laraki)

 

De volgende dag kom je maar beter gewoon terug voor twee avant-premières. Zo stelt Ans Mertens, curator en kunstenaar bij SOIL Collective, haar nieuwe werk ‘Sunday’ (10’) voor, gevolgd door ‘PLANT.MOV’ (20’) van Lina Laraki, een filmmaakster uit Marokko. Haar film is het resultaat van een intensieve werkperiode bij AAIR. Na de vertoning gaat kunstcriticus Pieter Van Bogaert met Laraki in gesprek.

Op vrijdag 9 augustus sluit Anna Dasovic de zevende Visite af met haar kortfilms ‘So, on behalf of my country and from the bottom of my heart’ (11’) – haar persoonlijke verslag over de massabegrafenis uit 2015 van van de slachtoffers van de Bosnische genocide in Srebrenica tien jaar eerder – en ‘And he knew that those who had witnessed these things might be too stunned to speak’ (18’) – opgebouwd uit ongebruikte 16mm-fragmenten die oorspronkelijk deel zouden uitmaken van een filmspecial in opdracht van de Amerikaanse luchtmacht.

Het volledige programma kan je hier checken.

Coverfoto © 'Kiss the Sky - Eye Trick the I' (Donna Verheijden)

Speel mee en win een duoticket voor een Visite-vertoning naar keuze. Check het programma via www.deimagerie.be!