Over

Kortfilm.be is het eerste en enige online magazine in Vlaanderen gespecialiseerd in kortfilm. Ons doel is een vinger aan de pols te houden van de grillige kortfilmwereld, nationaal en internationaal, en zo een bron van informatie en educatie te zijn binnen deze vaak onderbelichte tak van cinema.

Kortfilm.be brengt festivalverslagen, recensies, interviews en onderzoekende artikelen. Kortfilm.be cureert ook zelf kortfilmvertoningen en tracht zo de (kort)filmcultuur in Vlaanderen & Brussel te stimuleren.

Ondanks de toenemende publieksinteresse blijft de kortfilm een kunstvorm die relatief weinig aandacht krijgt, terwijl het een erg interessante, vaak krachtige en vrije vorm van cinema betreft. Kortfilm.be gelooft dat betere berichtgeving en kritiek zullen leiden tot meer publieksaandacht. Door het kortfilmlandschap in Vlaanderen, Brussel en daarbuiten in kaart te brengen, proberen we kijker, liefhebber of professional een wegwijs te bieden.

Kortfilm.be gelooft dat gedegen filmkritiek op termijn kan leiden tot betere kortfilms. Een kritische tegenstem, dan wel een gemeende schouderklop door een buitenstaander, lijken ons geen slechte eerste stap naar meer zelfreflectie. We geloven dat een grotere liefde voor de kortfilm ook onvermijdelijk zal leiden tot een grotere liede voor de film tout court. Kortfilms vormen een melting pot van vernieuwende, creatieve ideeën. De goesting, aangewakkerd door de betere kortfilm, zal uiteindelijk leiden tot goesting voor de betere film.

Kortfilm.be bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers en krijgt structurele steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Verder kan Kortfilm.be rekenen op haar partners Acteur.be, Breedbeeld, Dalton Distribution, J.E.F. en Short Film Conference.