Arthur's bompa

Arthur's Grandpa

Janet van den Brand 2011 België 16 '
Bompa’s dagen zien er allemaal hetzelfde uit, tot zijn nieuwsgierige kleinzoontje Arthur bij hem komt logeren. Bompa’s leven wordt op zijn kop gezet door Arthurs fantasierijke verhalen over zijn ontdekkingsreizen door Bompa’s lang vergeten verleden.

Bio Regisseur

Awards & selecties

  • Film Fest Gent 2011
20.10.2011 Brecht Masschaele

De dromerige, rustige en gevoelige Arthur wordt door zijn haastige vader bij zijn norse bompa gedropt. De dag lijkt zich eindeloos uit te strekken, de verveling slaat toe, de verbeelding slaat discreet op hol. Langzaam maar zeker versmelten fantasie en realiteit. Tegelijkertijd wordt de band tussen grootvader en kleinzoon subtiel gevormd.

Janet Van den Brand doet een vastberaden poging om het typische tafereel en het pijnlijk herkenbare gevoel in een trage beeldtaal om te gieten. De complimenten gaan voornamelijk naar het spitsvondige cameragebruik (de blik door de verrekijker, het kijkgaatje in de voordeur, ...).

Jammer genoeg zijn er ook bedenkingen bij de geforceerde acteerprestaties en de theatrale spreekstijl van beide acteurs. Het mocht allemaal wat geloofwaardiger, de taal mocht meer uit de werkelijkheid gegrepen zijn, dan had het aan kracht gewonnen en kon het op een mooie, doch clichématige, prestatie uitgedraaid zijn.