play

Chopper

De cirkel van het leven.

Cast & crew

Awards & selecties

  • Annecy 2013
  • Chicago International Film Festival 2013
  • Palm Springs International ShortFest 2013

Tags

13.04.2012 Jeroen Van Rossem

In 2011 wisten Michael en Frederik Palmaers ons te verassen met het visueel prachtige 'Nuru'. Een jaar later kroop Michael samen met Lars Damoiseaux in de pen voor 'Chopper'. In deze kortfilm, geregisseerd door Lars en Frederik, schetsen ze op een korte en vooral grappige manier de cyclus van het leven.

De film vangt aan met twee sprinkhanen die vrolijk in de weer zijn. Plots wordt een van de sprinkhanen opgegeten door een kikker. De kikker wordt vervolgens gegrepen door een reiger die op zijn beurt ten prooi valt aan een krokodil, … Je weet wel hoe dat gaat. De mens lijkt aan de top van de voedselketen te staan, maar zoals verwacht: loontje komt om zijn boontje. Het einde is even passend als hilarisch.

In deze film worden dezelfde technieken aangewend als voor de productie van 'Nuru': gefilmde beelden worden opgevuld met computergeanimeerde dieren. Vervolgens werd er een soort filter geplaatst over de beelden om het verschil tussen de twee zo miniem mogelijk te maken. Een geslaagd resultaat, dat hierdoor bovendien ook een dromerig effect krijgt.

De dieren zien er opnieuw bijzonder realistisch uit. Verder horen we ook een passend deuntje dat zich op de achtergrond afspeelt. De combinatie van deze knappe audiovisuele stijl en de droge humor maakt van 'Chopper' net iets meer is dan een leuk tussendoortje.