Cipka

Renata Gasiorowska 2016 Polen 8 '
Een jong meisje brengt de avond alleen thuis door. Ze besluit een zoete masturbatiesessie te houden, maar niet alles verloopt volgens plan.

Bio Regisseur

Cast & crew

Awards & selecties

  • Best Animation interfilm Berlin 2016
  • Best Animation Clermont-Ferrand 2017
  • Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2016
  • Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2018
  • Publieksprijs DOK Leipzig 2016
  • Publieksprijs Festival International du film de Nancy 2017
  • Grand Prix Tabor Film Festival 2016
  • + meer dan 70 internationale selecties
24.02.2017 Annabel Debaenst

Pussy, lipjes, muis, chatte, kutje, foef of kortweg 'Cipka'.

De jonge regisseuse Renata Gasiorowska uit Krakow heeft met 'Cipka' al een lijstje aan prijzen weggekaapt - Beste Kortfilm op Interfilm in Berlijn & Beste Korte Animatiefilm op het kortfilmfestival van Clermont-Ferand zijn er maar een paar uit de lange opsomming van selecties en prijzen. Vergelijkbaar met de tovertruuc waarbij de prins in een kikker verandert, maakt ze van het mysterieuze vrouwelijke lichaamsdeel een lief beestje.

Op een doodnormale dag, na de laatste trekjes van een bijna vergeten joint in bad, springt de cipka van het lichaam van het dromerige personage af en wil het een eigen leven leiden. Desondanks blijft haar cipka toch verbonden met het zenuwstelsel van de jonge vrouw en experimenteert het lieve wezentje sensorisch door zich tegen verschillende oppervlakten en objecten aan te wrijven in het met stift ingekleurde decor van de studio waar het personage woont.

De stijl van Gasiorowska is bijna knullig en vol gezellige huiskamerdetails. Zo staat bijvoorbeeld het reliëf van het zitvlak van de bureaustoel in de billen van het personage wanneer ze rechtstaat. Ze maakt van haar film een intiem 'onderonsje', home made zoals alle acties zich ook afspelen binnen de muren van haar woonst tot aan de climax... De kleuren worden grilliger, het ritme drijft op maar vindt Cipka haar plaats terug op het lichaam van de jonge vrouw?