Hampi

Pim Algoed 2016 België 21 '
Thomas moet zijn spirituele excursie in India afbreken wegens geldgebrek. Dankzij de financiële steun van zijn vader kan hij een ticket te kopen om naar huis terug te keren. Maar niet iedereen in zijn familie is even blij met de thuiskomst van de verloren zoon.

Bio Regisseur

Awards & selecties

  • Juryprijs Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2016

Tags

06.12.2016 Jannes Callens

Thomas moet zijn spirituele zoektocht naar z'n innerlijke zelf in India afbreken wegens geldgebrek. Zijn vader is, na lang in het ongewisse over het doen en laten van zijn zoon, erg opgetogen met deze mededeling. De rest van het disfunctionele gezin stelt zich echter meer vragen bij de plotse terugkomst van de verloren zoon.

Uiteraard werd Jan Bijvoet gecast om de rol van een knettergek spiritueel leider op zich te nemen. Deze weinig verrassende keuze is helaas exemplarisch voor de teneur van de nieuwe kortfilm van Pim Algoed: weinig verrassend.

Algoed viel met zijn vorige film 'How to enrich yourself by driving women into emotional and financial bankruptcy' reeds in de prijzen. In 2009 sleept hij met zijn humoristische kortfilm de Humo Award in de wacht op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven. Toen al slaagde hij erin een topcast samen te stellen met onder meer Ben Segers en Sien Eggers. Ook nu heeft hij met Peter Van den Begin en Günther Lesage enkele toppers kunnen overtuigen. Maar ook zij slagen er niet in de film naar een hoger niveau te tillen.

De oppervlakkige personages overstijgen het clichématige niveau niet: alleenstaande vader met rebelse kroost en weinig intelligente aanhangsels. Op enkele geslaagde droogkomische momenten na blijft de kijker op zijn honger zitten. Doch blijft de kern van het verhaal interessant en kan misschien beter tot zijn recht komen in een langspeler.

Het is gissen naar wat Algoed tracht te vertellen met 'Hampi'. Het verhaal van een disfunctionele familie? Het relaas van een ontspoorde jongeman met tekort aan aandacht? De onmogelijkheid van een alleenstaande vader om zijn gezinsleven op de rails te houden? Eigenlijk zou dit allemaal geen fluit uitmaken mocht je de tijd niet krijgen om daarover na te denken tijdens de film.

Een mindere prestatie dus, van deze veelbelovende filmmaker die ons ongetwijfeld nog zal verbazen in de toekomst.