Kutdag

Vincent Das 2017 België 9 '
Zou jij het willen weten mocht je lief met iemand anders in bed beland zijn? Lotte beslist het in de plaats van haar vriendin op een katerdag in Brussel.

Bio Regisseur

Cast & crew

Awards & selecties

  • Film Fest Gent 2017
15.10.2017 Sofie Rycken

Lotte (Anemone Valcke) en Gilles (Wietse Tanghe) hebben een kutdag. Vincent Das cast hen als twee vrienden die na een nachtje doorzakken in de Fuse wakker worden met een kater. Ze zien niet alleen fysiek af, maar dragen ook een geheim met zich mee: er is meer gebeurd dan had mogen gebeuren. Gilles heeft immers een vriendin, Emma, die bovendien goed bevriend is met Lotte. Is het verstandiger om haar niets te vertellen? Of duurt eerlijk het langst?

De plot van 'Kutdag' is niet veel complexer dan dat, maar de naturelle vertolking van de drie hoofdrolspelers dragen het verhaal perfect. Ze strompelen doorheen een verloren dag – de ene in naïeve ontwetendheid, de andere gebukt onder het schuldgevoel – in het centrum van Brussel. De zeggen-ze-het-of-zeggen-ze-het-niet-factor blijft de hele film lang doorwerken, met dank aan de levensechte dialoog.

Niet elke scène is helemaal raak, maar dat maken de beste scènes meer dan goed. Mijn persoonlijke favoriet was die waarin Lotte zich verschanst op de badkamer van Gilles en Emma, terwijl het koppel off-camera een onschuldig gesprek voert. Hoe minder er uitgesproken wordt, hoe drukkender de sfeer. Een tranche de vie die overeind blijft door vooral niet gekunsteld te zijn.