Les rois de la jungle

Victoria Jadot 2020 België 17 '
Micha wacht op de thuiskomst van haar grote broer, die destijds het nest heeft verlaten voor zijn legerdienst.

Cast & crew

Awards & selecties

  • Film Fest Gent 2020
  • Brussels Short Film Festival 2021
22.10.2020 Carmen van Cauwenbergh

Victoria Jadot stelt ons in haar afstudeerfilm Micha en Malik voor. Die laatste is na een legerdienst van negen maanden eindelijk terug in Brussel, zijn zus Micha heeft hem duidelijk gemist.

De twee vinden al snel hun oude dynamiek terug: hun speelse en plagerige omgang met elkaar bewijst dat ze een liefdevolle band hebben. De relatie met hun moeder is een pak koeler, zo valt af te leiden uit hun gesprekken. De terugkomst van haar broer is voor Micha, en zijn vrienden, één groot feest: een uitgelaten sfeer tijdens het dansen, drinken, zingen en ophalen van herinneringen. De perfecte, zorgeloze avond, tot één van Maliks vrienden aankondigt dat Malik geslaagd is voor het para-examen en binnenkort naar Afghanistan mag vertrekken. Zijn vrienden zijn trots, voor Micha komt dat nieuws hard aan.

Jadot breekt vormelijk weinig potten, maar vertelt alles wel consequent en met een jeugdige energie — de rusteloze stijl die ze in haar bachelorfilm ‘Désirée’ al hanteerde trekt ze hier netjes door. Verhalend brengt dat weinig nieuw, maar de liefde tussen broer en zus voelt oprecht. Micha kijkt naar hem op, hij voelt zich op zijn beurt verantwoordelijk over haar. ‘Les rois de la jungle’, opgedragen aan de stad Brussel nota bene, is een sympathieke kortfilm met weinig meer.