Ou Quoi

Cecilia Verheyden 2007 België 24 '
Stefaan en zijn verlamde zus Marie hebben hun ouders verloren in een ongeluk en proberen nu de eindjes aan elkaar te knopen.

Cast & crew

Awards & selecties

  • Beste Debuut (Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2007)
  • Beste Acteur (Brussels Short Film Festival 2008)
05.09.2014 Carmen van Cauwenbergh

Dat België schrijnend en armoedig kan zijn wisten we al. Dat niet alleen de gebroeders Dardenne op dit thema een patent hebben, bewijst Cecilia Verheyden met haar realistisch drama 'Ou Quoi'.

Stefaan (Gilles De Schryver) en zijn verlamde zus Marie (Maaike Neuville) hebben hun ouders verloren in een ongeluk, hebben geen geld en een onmenselijke huisbaas die hen buitensmijt - alsof ze nog niet genoeg miserie hebben. Stefaan ziet geen andere optie dan zich in het plaatselijke, criminele milieu te begeven en haalt daarbij het verleden weer naar boven met de daaraan vasthangende morele kwesties.

Het verhaal is heel sober maar toch mooi uitgewerkt en goed opgebouwd. En ook al hebben we dit soort vertelling al duizendmaal gezien, de acteurs weten hun leefwereld en situatie overtuigend neer te zetten en worden hierin ondersteund door een paar aangrijpende, veelzeggende sfeerbeelden.