Perfect Drug

Toon Aerts 2012 België 14 '
Misha, Yumiko en Chinatsu zitten in een geparkeerde auto voor een vreemd motel. Op de achterbank hebben ze een enorme hoeveelheid reageerbuisjes gevuld met verschillende stoffen. Het is duidelijk dat hun poging tot inbraak niet zoals gepland verliep.

Bio Regisseur

Awards & selecties

  • Zilveren Méliès 2013
  • BIFFF 2013
  • Offscreen 2013
  • Cleromnt-Ferrand 2013
  • Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2012
  • Palm Springs 2013
30.11.2013 Jan Sulmont

Zijn het de Nicotine, Valium, Vicodin, Marijuana, Ecstasy, Alcohol en C-C-C-C-C-Cocaïne uit Queen of the Stone Ages ‘Feel good hit of the summer’? Is het de ‘You’ uit de song van Nine Inch Nails? Wie of wat de perfecte buzz brengt hangt ongetwijfeld af van maag, brein & eyes of the beholder. Zo hunkert de hoofdredacteur van Kutsite.be blijkens een cool t-shirt vooral naar breedbeeld: ook ‘scope is dope’.  

Welke drug de personages uit deze surreële trip precies naar binnen hijsen is niet helemaal duidelijk, maar het effect is alleszins bepaald geestverruimend. 'Perfect Drug' biedt behoorlijk waanzinnige, heerlijk gratuite, heftige gore. Ongetwijfeld beschouwen de makers dat als een compliment. Trippers van dienst zijn Japanners (enkele dansers van Needcompany) en Albaniërs (waaronder we de aimabele buitenwipper van Brussels instituut l’Archiduc menen te herkennen).

Top-DOP Nicolas Karakatsanis, met films van Michaël Roskam, Erik Van Looy en Pieter Van Hees op zijn actief, zou de kortfilmsets zo ongeveer beu zijn. Met 'Perfect Drug' zet hij een stevige korte kers op de fantastische taart die hij de laatste jaren voor het genre bakte. De stunts en special effects spatten van het scherm, met ondermeer een slijmerig tentakelbeest waar 'The Host' - bijna- bij verbleekt. Extra aantrekkingspool is de muziek van Praxis, het rockproject van Bootsy Collins en wierdo guitar hero Buckethead. Aanrader voor fans van extreem escapisme.