Rimples

Anthony Van Roosendael 2020 België 16 '
Twee buurmannen gaan steeds verder in hun zoektocht naar de perfecte foto.

Awards & selecties

  • Brussels Short Film Festival 2021

Tags

31.08.2021 Youness Iken

Na zijn filmstudies in Brussel kwam regisseur Anthony Van Roosendael al snel terecht in de tv- en reclamewereld. Daardoor schreef hij tot nu toe enkel één korte fictiefilm. ‘Rimpels’ is zijn tweede, opnieuw een komedie. Daarin probeert Rudy nieuwe selfies te maken voor op zijn datingprofiel. Dat lukt niet al te best — hij poseert ongemakkelijk voor de voordeur van zijn verkavelde woning. Zijn buur, fotograaf, schiet hem met tegenzin te hulp. Die laatste emotie beschrijft helaas het gevoel waarmee we de kortfilm bekeken.

Want die fotograaf gaat wel heel snel en ongeloofwaardig van een nee naar een ja en trekt, hopsa, toch op avontuur met zijn eenzame buur om zijn ultieme profielfoto’s te nemen. De expressieve Bert Huysentruyt en de wat zoutloze Stan Reekmans vormen een bizar duo. Na een (ellen)lange tocht door een bos — niet bepaald de beste setting voor Tinderfoto’s — wagen ze hun kans aan het water. Met stuntelige Rudy niet het slimste idee.

‘Rimpels’ ligt in dezelfde lijn als Van Roosendaels eerste komedie ‘Schroot’ (2015). Ze behoren tot het soort Vlaamse komedies dat een beetje verleden tijd begint te worden: een lange, wat onnozele dialoog tussen twee mannen over een Vlaamse steenweg. Geen idee wat voor verrassends hier anno 2021 uit zou kunnen komen. Meer dan af en toe grappig wordt het niet. Een lekkere kwak ‘In de gloria’-humor is wat we missen. Wij blijven liever kijken naar Van Roosendaels reclamewerk.