Spring Jam

Ned Wedlock 2016 Nieuw-Zeeland 6 '
Een jong hert met een bescheiden gewei moet creatief uit de hoek komen wil hij indruk maken op de vrouwtjes. Misschien maakt hij wel een kans tijdens het paringsseizoen als hij heel mooie muziek weet te improviseren.

Bio Regisseur

Cast & crew

Awards & selecties

  • Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2016
  • Annecy 2016
  • Clermont-Ferrand 2017
  • Anima 2017
24.02.2017 Jana Dejonghe

Voelt u het ook? De lente durft hier en daar al eens door de grijze vrieskou van de laatste maanden te breken. Hoera! Ook Nieuw-Zeelander Ned Wedlock, die zijn werk maakt via de animatiestudio Oneedo, zoekt vrolijk de lentevibe op in zijn korte en krachtige 'Spring Jam'.

Het bos vertoont een regenboog aan kleuren, de herten dansen vrolijk mee met de vogeltjes die op hun geweien zitten en samen musiceren. Eén jong hertenbok heeft het echter een beetje moeilijk: omdat zijn gewei nog niet volgroeid is, kan hij geen vogeltjes herbergen, en dus hoort hij er niet bij. Zonder het te willen, valt de stakkerd van het ene avontuur in het andere – met de nodige absurde resultaten als gevolg.

'Spring Jam' is, simpelweg, een leuke film. De prominent aanwezige muziek, gecombineerd met zomerse kleuren, basisvormen, een snelle montage en kinderlijke, visuele situatiehumor kan niet anders dan de kijker grinnikend maar ook gecharmeerd achterlaten.

Wedlocks kortfilm is een muzikale en grappige mini-coming-of-age die de kans niet laat liggen om een kritische noot te leggen bij de aanwezigheid van jagers in de bossen.

De film heeft al talloze filmfestivals afgeschuimd op vier continenten (en blijft maar doorgaan). Daar zijn (onder andere): de kortfilmfestivals van Leuven, Annecy, Clermont-Ferrand, Melbourne, Wellington, Leeds, Anima, Flickerfest, Mar del Plata Film Fest, Show Me Shorts & New Zealand International Film Festival. Indrukwekkend!