Three Little Ninjas Delivery Service: Damsel in Distress

Kim Claeys Karim Rhellam 2016 België 12 '
Wanneer een niet zo charmante prins de draak doodt die een sprookjesprinses bewaakt, bestelt ze prompt een nieuwe bij de Three Little Ninjas Delivery Service.
Voor de kids

Cast & crew

Awards & selecties

  • Ottawa International Animation Festival 2016
  • Dublin Animation Film Festival 2016
30.11.2016 Sofie Rycken

Deze kortfilm is de pilootaflevering van een animatiereeks over een pakjesdienst met drie kleine ninja’s als hyperefficiënt personeelsbestand. Ze leveren alles, overal en wanneer je maar wil. In deze aflevering roept een dame van adel hun hulp in. Maar wanneer de prinses in de toren een unibrow heeft, weet je al dat dit geen gewoon sprookje wordt.

De Gentse animatiestudio Creative Conspiracy heeft alleszins raak geschoten: makers Kim Claeys en Karim Rhellam mochten hun ninja’s al op verschillende festivals presenteren. In Ottawa en Dublin vielen ze bovendien in de prijzen. De afwerking qua beeld én klank is van topniveau: de film kan perfect mee met internationale toppers.

Het verhaal is even eenvoudig als origineel. Een prinses die opgesloten is in een hoge toren heeft vriendschap gesloten met de agressieve draak die haar bewaakt. Zij wil liefst met rust worden gelaten en is telkens opgelucht wanneer draakje lief weer een amoureuze prins oppeuzelt. Maar één koppige man – een hilarisch naïeve Britse prins – verslaat de draak! De prinses bestelt sito presto een nieuw monster bij de ninja’s, die meteen aan de slag gaan.

Het olijke geweld, de felle kleuren en de doorbloede oogjes van sommige personages doen erg denken aan het iconische Ren & Stimpy uit de jaren ‘90. Er wordt getierd en gemonkeld, personages worden verkoold, opgegeten en verpletterd. De actie is heftig, maar er zit een dikke laag humor over. De ninja’s spreken een grappig nonsenstaaltje met een Japanse vibe, terwijl de prins en de prinses knappe Engelstalige stemmen hebben. Er zitten genoeg visuele mopjes en absurde situaties in om een breed publiek – vanaf zes jaar - te boeien. Heerlijk amusement.