We Can't Live without Cosmos

Mi ne mozhem zhit bez kosmosa

Konstantin Bronzit 2015 Rusland 16 '
Twee bevriende kosmonauten doen hun uiterste best tijdens hun trainingen om hun gedeelde droom werkelijkheid te doen worden. Maar dit verhaal gaat niet enkel over hun droom.

Bio Regisseur

Cast & crew

01.02.2016 Annabel Debaenst

De Russische regisseur Konstantin Bronzit ('Lavatory Lovestory') kaapte met zijn kortfilm 'We Can't Live withouth Cosmos' verschillende prijzen weg op internationale animatiefestivals zoals Annecy en Fest Anca & floreert nu mee als Oscar-genomineerde binnen de categorie Best Animated Short Films.

In een opleidingskamp voor astronauten tellen, pompen en trainen twee vrienden de dagen af naar hun droom: de ruimte ontdekken. Ze kunnen namelijk niet leven zonder kosmos.

In hun rotsvaste vriendschap is er geen vuiltje aan de lucht. Als twee handen op een buik en in de lucht, houden ze elkaar stevig vast in een tedere, stille, intieme en liefdevolle vriendschap. Langzaamaan echter tekenen de eerste craquelures van het noodlot zich af op het plafond. Wanneer het ruimtetuig één van hen de ruimte inschiet, verandert alles...

Bronzit verbeeldt in zijn kortfilm niet alleen op ontroerende manier hoe vriendschap en ambitie hand in hand kunnen gaan, maar ook hoe die vriendschap allesoverstijgend kan zijn. Na de klap kwijnen de droom en het talent die samen beleefd werden weg. Enkel onstilbaar, destructief en in elkaar gedoken verdriet blijft over.

In 'We Can't Live without Cosmos' (of is het zonder elkaar?) spelen de droom en de werkelijkheid verstoppertje met elkaar. Ze proberen zo hoog als de sterren te springen... en terug ?