play

Wednesday with Goddard

Nicolas Ménard 2016 Canada 5 '
In deze korte animatie laat filmmaker Nicolas Ménard zijn hoofdpersonage een zoektocht ondernemen naar God, in een vierkant Instagramformaat.

Bio Regisseur

Cast & crew

Awards & selecties

  • SXSW 2016

Tags

15.03.2017 Sarah Skoric

Wednesday with Goddard is niet zo goed begonnen en minder dan half gewonnen.

In de vier minuut en half durende korte animatie laat filmmaker Nicolas Ménard zijn hoofdpersonage een zoektocht ondernemen naar God, in een vierkant Instagramformaat. De stem van dit Mafalda-achtig figuurtje klinkt monotoon apatisch, net als de stemmen van de wezentjes die hij tijdens zijn queeste ontmoet.

Het design van de personages daarentegen is heerlijk beweeglijk, geheel fout in anatomie, logica en perspectief. Geen handen als ze wandelen bijvoorbeeld en veel te grote handen als ze spreken. En dat in lekkere paint-achtige lijnen die geometrische figuren vormen, ingevuld met felle basiskleuren. Denk: een (Raoul Servais’) 'Chromophobia'-achtig mannetje in de kleuren van De Stijl. Tot daar het goede.

Wat dan weer niet werkt in deze kortfilm (wij snappen de titel nog steeds niet, tenzij de link God – Godard) zijn de opgeplakte stemmen en de decors/achtergronden. In tegenstelling tot de mannetjes die erin ronddwalen, zijn dit onbeweeglijke potloodschetsen. En de plot, tja, die rolt ook niet zo lekker. Al zullen er vast wel liefhebbers zijn - ergens?

Ménard moet terug naar zijn roots – zoals zijn kleurrijke animatiewerk voor Ray Ban, of zijn eerdere korte trippy zwartwit videoclip voor Tourist (niet onze Le MC). Check Ménards website zeker voor zijn meer dynamische, fantasierijke en caleidoscopische animatieskills. En in die weg terug de artisanale potloodlijnen achterwege laten.