Whose Cheek is This?

Charles Dhondt 2018 België 25 '
Een driehoeksrelatie tussen de acteurs Eleonore Van Godtsenhoven, Stine Sampers en Ezra Fieremans.

Bio Regisseur

Cast & crew

Awards & selecties

  • Film Fest Gent 2018
  • Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2018
15.10.2018 Jannes Callens

Whose Cheek is This?’ is een experimentele film die de driehoeksverhouding tussen Eleonore, Stine en Ezra ('Kus me zachtjes', 'Volg mij') behandelt. De prent is gelardeerd met documentaire-elementen en is deels gebaseerd op het leven van de acteurs. Zowel het verhaalverloop als de visuele stijl doet vermoeden dat er heel wat improvisatie bij het maakproces aa te pas kwam.

Eleonore vindt een fossiel niet meer terug tussen een rotsformatie. Het gerepresenteerde verleden vervaagt onherroepelijk. Mijmerend kijkt Eleonore door het raam en het verleden wordt opgeroepen. Ezra heeft een onderonsje met Stine, terwijl Eleonore verderop toekijkt. Hun gesprekken zijn compleet onvoorspelbaar en nemen bizarre wendingen. De toon van de film is gezet.

De dialogen zijn bij wijlen bijzonder grappig maar voelen zoals de gehele film eerder fragmentarisch aan. Herinneringen en gedachten worden aneengerijgd. Lopend door Brussel als een kip zonder kop spuwen Eleonore en Stine hun hersenspinsels naar buiten. Het duurt echter niet lang vooraleer we opnieuw in een compleet andere arena zijn beland. De enige constante in de film lijkt de spontaneïteit van de acteurs die sympathie opwekt.

Charles Dhondt presenteert met zijn masterproef een ongewoon werk dat op een eigengereide manier blijft boeien. Het zoeken naar een sluitende betekenis van ieder shot is interessant, maar zal vooral ook frustreren. Deze film is eerder een fraai in beeld gebrachte audiovisuele ervaring.