You Will Find It

Jessie De Leeuw 2011 België 17 '
De 29-jarige kassierster Cilla droomt van een andere wereld.

Bio Regisseur

Cast & crew

Awards & selecties

  • Humo Award Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2011
  • Beste Actrice Brussels Short Film Festival 2012
  • Filmfestival Oostende 2012
23.10.2011 Steffen Bogaerts

You Will Find It gaat van start als een bombastische Hollywoodmusical. Jessie De Leeuw heeft ons met haar toch wel spectaculaire intro meteen te pakken. Geen honderden figuranten of massa's danseressen, maar enkele krachtige beelden op muziek die bewijzen dat de kleine, charmante aanpak werkt.

De Leeuw brengt het verhaal van een eenzaat, een outsider die helemaal alleen in de wereld staat en zich af en toe terug trekt in dagdromen. Dat zijn fantasieën over musicals waarin het hoofdpersonage zelf de ster vertolkt. Ze is naar een aantal dingen op zoek in het leven. De ware liefde zoals iedereen, maar ze heeft ook een doel waar ze zelf nog geen weet van heeft. Het is pas wanneer ze in een knappe scène, die heel gespannen is, maar ook teder en mooi, haar wederhelft ontmoet. Dan gaat het verhaal pas echt van start en kunnen dromen waargemaakt worden.

Wat volgt zijn een reeks aaneenschakelingen van twee eenzame zielen die elkaar klungelig leren kennen. Met de knappe acteursregie van De Leeuw en acteurs die goed op elkaar ingespeeld zijn, krijg je al snel een pareltje om te koesteren. De film is ook beeldend heel sterk, maar met het scenario wordt er minder creatief omgesprongen. De Leeuw brengt een oeroud thema dat van de ene voorspelbare scène in de andere overgaat. Zelfs als filmleek kan je het verloop voorspellen. Dat is meteen de grootste zwakte van deze anders voortreffelijke feelgoodfilm.