Kung Pow ! Enter the Fist

Genre: Actie | Duur: 1u22 | Release: 1 Januari 1900 | Land: | Regie: Steve Oedekerk | Cast:

Kung Pow maakt gebruik van een karatefilm uit de jaren zeventig, 'He Hu Shuang Xing' ofte 'Tiger & Crane Fists'. De stemmen werden gedubd, er werden hedendaagse acteurs en scenes aan toegevoegd, et voila : humor. Zij het humor, bij gebrek aan een betere term. Regisseur en hoofdpersonage Oedekerk is verantwoordelijk voor films als The Nutty Professor (verhaal) en Ace Ventura : Pet Detective (regie). Moeten we verdergaan ?

Alla. Het verhaal in een notedop : The Chosen One, herkenbaar door zijn levende tong, was als baby al een vechtmachine. Eens opgegroeid, gaat hij op zoek naar Master Pain, die zijn ouders heeft vermoord. En daddist.

Een gedubd chineesje dat minutenlang hoge kreuntjes slaakt bij wijze van conversatie. Een koe die in een ondertussen obligate Matrix-parodie de lucht invliegt om dan melk richting Oedekerk te lanceren. Een vrouw met één borst, Master Pain die zijn naam in Betty verandert, nog wat digitale beesten. U ziet de bui al hangen. Doe geen moeite om naar de spoiler te surfen : op het einde komen er nog wat 'French aliens' ter sprake. Niet bepaald ons kopje saké.

Jan Sulmont Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien