After the Truth

Genre: Thriller | Duur: 2u08 | Release: 1 Januari 2000 | Land: Duitsland, VS | Regie: Roland Suso Richter | Cast: Kai Wiesinger, Götz George

After the Truth oftewel Nichts als die Wahrheit is een beklijvende tocht van een ambitieuze advocaat, Peter Rohm (Kai Weisinger), die zich tot doel heeft gesteld de waarheid te achterhalen. De film handelt over de fictieve terugkomst en de bijbehorende rechtszaak van de beruchte nazi-doktor, Dr. Josef Mengele (Götz George). Deze befaamde 'Angel of Death' wordt immers verantwoordelijk geacht voor de moord op meer dan 400.000 joden in het concentratiekamp van Auschwitz. Daar ondernam hij talloze monsterachtige en mensonterende "medische" experimenten. Het is net voor die daden dat hij nu terecht zal staan. Het is Peter Rohm die, zonder het eigenlijk zelf te weten, mee in de Mengele-strategie wordt gesleurd. Hij zal de verdediging van Mengele op zich nemen en dat ontlokt natuurlijk grote woede bij de Duitse bevolking. Een zeer sterke cast met een verbluffende Götz George en een thema dat zeker niet vergeten mag worden.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien