A Place Nearby

Genre: Thriller | Duur: 1u40 | Release: 1 Januari 2000 | Land: Denemarken | Regie: Kaspar Rostrup | Cast: Thure Lindhardt, Frits Helmut

A Place Nearby oftewel Her i naerheden is een Deense film van Kaspar Rostrup. De film hanteert een interessant gegeven, namelijk een moordmysterie, maar rafelt dat uiteen in een te ingewikkeld en te omslachtig gebeuren. Hoofdfiguur in deze prent is de autistische jongen Brian. Deze knaap leeft in een andere wereld en wordt zorgvuldig afgeschermd van de buitenwereld door zijn zorgzame moeder Nielsen. Ghita Norby speelt de hysterische moeder op zo'n manier dat het soms irriterend overkomt. Zeker wanneer blijkt dat een meisje dood is aangetroffen in het nabijgelegen park. In dat park vertoeft namelijk geregeld haar jonge kroost, Brian. Moeder Nielsen slaagt meteen in paniek wanneer ze herinnert dat haar jong de avond voordien later als normaal thuis was gekomen. Onmiddellijk ruimt Nielsen zoveel mogelijk bewijsmateriaal op, maar toch kan ze niet verhinderen dat politie-detective Jespersen, geregeld de deur plat loopt.Maar is de angst van moeder Nielsen wel gerechtvaardigd ? Heeft Brian iets te maken met deze koelbloedige moord ? Het probleem van deze film is dat men reeds na twintig minuten weet wie de moordenaar is en er geen plaats meer is voor spanning?

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien