The Bench

Genre: Drama | Duur: 1u33 | Release: 1 Januari 2000 | Land: Denemarken | Regie: Per Fly | Cast: Jesper Christensen, Marius Sonne

Kaj, een voormalige kok en huidig professioneel alcholist, wordt net ontslagen van zijn klote baantje bij de stadskuisdienst. Om wat geld bij elkaar te sprokkelen aanvaardt hij even te babysitten op Jonas, het zoontje van zijn overbuurvrouw en tezelfdertijd - wonder o wonder - zijn dochter. Toch weet Liv niet van het bestaan van haar vader af. Kaj zelf is zwaar depressief en balanceert op het randje van zelfmoord, enkel Jonas en het weerzien van zijn dochter kunnen hem misschien troosten.En staal, staalharde film die soms wat doet denken aan Leaving Las Vegas maar waar Nicolas Cage nog wist hip over te komen in zijn laatste dagen voordat hij zich dooddrinkt, geeft Jesper Christensen (Kaj) hier een minder cool maar realistischer beeld van. Bloed kotsen is misschien niet erg leuk om te zien, maar wel evident wanneer je jezelf aan 't dooddrinken bent lijkt me zo...Een keiharde film dus, met werkelijk buitenaardse acteerprestaties van Jesper. Aanrader !

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien