The Deep End

Genre: Thriller | Duur: 1u39 | 2001 | Release: 17 Oktober 2001 | Land: VS | Regie: Scott McGehee, David Siegel | Cast: Tilda Swinton, Goran Visnjic, Jonathan Tucker, Josh Lucas

In deze sfeervolle en sterk gemaakte psychologische thriller staat Margaret Hall centraal (prachtrol van Tilda Swinton!), een (tijdelijk alleenstaande) moeder van drie, waaronder de 17-jarige Beau. Op een ochtend treft ze achter hun huis het lijk aan van Darby Reese, de minaar van haar zoon, die ze verboden had nog in de buurt van Beau te komen.

Wat doet een moeder als ze vermoed dat haar zoon de moordenaar is? Ze verbergt het lichaam en verzwijgt de gebeurtenissen voor haar omgeving. Maar nauwelijks een halve dag later krijgt ze bezoek van de geheimzinnige Alek Sperra. Hij kent de waarheid en wil Margaret chanteren.

In deze rechtlijnige thriller staat absoluut niet de moordzaak centraal, maar wel de emoties van Margaret, een moeder die alles wil doen om haar gezin te beschermen. Hoe hou je een steeds ingewikkelder wordende situatie vol zonder te plooien?

De regisseurs  - die 7 jaar geleden al de bizarre thriller Suture maakten -  kozen voor een originele invalshoek en weten er constant de spanning in te houden. The Deep End is een moderne remake van The Reckless Moment (1949) van Max Ophüls. 

De kern van deze rechtlijnige thriller gaat over emoties, niet over acties

Het traditionele einde is wat teleurstellend, misschien zelfs totaal ongepast. Maar goed, dan heb je toch al meer dan anderhalf uur genoten van deze film, met piekfijne beelden, sierlijke camera-bewegingen, hypnotiserend muziek en prachtige acteerprestaties.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien