Amores Perros

Genre: Drama | Duur: 2u33 | Release: 3 Januari 2001 | Land: | Regie: Alejandro González Iñárritu | Cast: Emilio Echevarría, Gael Garcia Bernal, Goya Toledo, Álvaro Guerrero

Het begint allemaal met een freak auto-ongeval dat het leven van drie personages ingrijpend zal veranderen. Door middel van een - in het begin - vrij warrig geheel van flashbacks en -forwards wordt het verhaal duidelijk.

De eerste verhaallijn handelt over Octavio, een jonge verliefde loser die in Mexico-city, samenwoont met zijn broer en schoonzus. Een schoonzus waar hij overigens op verliefd is.Octavio vindt dat Suzanna beter verdient dan zijn broer, namelijk hem, en wil kost wat kost vertrekken met haar naar betere oorden. Daarvoor zal hij echter eerst wat geld moeten verdienen. Bij toeval ontdekt hij dat zijn trouwe viervoeter, een serieus uit de kluiten gewassen rottweiler, best goed kan vechten. Hij besluit deel te nemen aan illegale hondengevechten. Aanvankelijk met succes want zijn hondje doet het lang niet slecht, totdat zijn hond wordt neergeschoten door een rivaliserende hondenvechter. Octavia laadt het dodelijk gewonde beest in zijn auto en stuift weg..De midlife-gecrisede Daniel verlaat vrouw en kinderen om een nieuw leven te beginnen met Valeria, een neurotisch maar beeldschoon fotomodel. Ze rijden rustig het kruispunt op totdat...Tenslotte is er het verhaal van de ex-guerrillero en huidig huurmoordenaar El Chivo. Een zonderling van formaat die een teruggetrokken, clochard-achtig leven lijdt. Getekend door het leven zoals dat dan heet, kan hij nog maar liefde opbrengen voor één ding : honden. Hij heeft er dan ook een tiental. Hij is het die toevallig op de plek van het ongeval aankomt en zich ontfermt over de dodelijk gewonde rottweiler.Dit geniaal in elkaar passend verhaal wordt verteld via een zeer hectische regiestijl die eigenlijk perfect past bij het totaal gekke, overstresste Mexico-city.Amores Perros is een uitermate rauwe, troosteloze film. De gruwelijke hondengevechten in het begin van de film zullen velen - waaronder ondergetekende - doen twijfelen of deze echt wel getruceerd zijn en de hondenliefhebbers onder ons vaak met afgrijzen laten wegkijken. Op het eind van de film zal je trouwens merken dat het hele verhaal van Amores Perros (hondenliefde) met honden te maken heeft.Geen film waar je je eens lekker bij kunt ontspannen. Wel een zeer sterk regiedebuut dat je niet snel zal loslaten.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te ingewikkeld. Het heeft min of meer een happy end. Het hondje onder de planken wordt teruggevonden. De huurmoordenaar vermoordt zijn doel uiteindelijk niet. De hond van Octavio zal overleven maar doodt alle honden van El Chivo. Suzanna loopt weg met het geld.