Angel Eyes

Genre: Drama | Duur: 1u47 | Release: 3 Oktober 2001 | Land: VS | Regie: Luis Mandoki | Cast: Jennifer Lopez, Jim Caviezel

Sharon Pogue (Jenniger Lopez) is een uitstekende politie-agente die door zich op haar werk te storten, tracht haar relationele problemen te onderdrukken. Ze werd immers door haar familie verworpen omdat ze in het verweer kwam tegen haar gewelddadige vader.



Tijdens de job, raakt ze verzeild in een lange achtervolging van een verdachte, waarbij ze uiteindelijk aan het kortste eind trekt. De crimineel staat op het punt haar een kogel door het hoofd te jagen, wanneer echter een 'reddende engel' verschijnt; Catch (Jim Caviezel) kan op het nippertje Sharons dood verijdelen. Hij is een ietwat vreemde vogel, die er een marginaal leven op na houdt door voortdurend door de straten te dwalen en mensen te hepen zonder veel woorden te zeggen.



Sharon en Catch zoeken toenadering en vinden rust bij elkaar. Zij zoekt met vernieuwde moed haar familie op en hij begint aan het verwerkingsproces van een trauma uit het verleden. Hun relatie zal zich door deze moeilijkheden echter niet zonder slag of stoot ontwikkelen.



Dit drama van regisseur Luis Mandoki zou zonder de aanwezigheid van Jennifer Lopez weinig hoge ogen gooien. Niet dat de acteerprestatie van JLo zo fantastisch is, maar ze ziet er weer fantastisch uit. De film zelf echter biedt zeer weinig. De paar interessante gegevens die erin verwerkt zijn worden nauwelijks uitgewerkt en het tempo is te traag, zodat het vaak saai wordt. Bovendien zijn de vertolkingen weinig geïnspireerd. Vooral Jim Caviezel (The Thin Red Line) speelt apathisch en monotoon. De hernieuwde levensvreugde die Catch vindt door een relatie aan te knopen met Sharon, blijkt nauwelijks uit Caviezels vertolking. Het Hollywoodslot ten slotte leidt er daarenboven toe dat Angel Eyes weinig brokken zal maken en snel de vergetelheid in zal duiken.

Jan Loisen Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Catch blijkt een jaar voor de tijd waarin het verhaal zich situeert zijn vrouw en kind verloren te hebben in een auto-ongeluk. Hij werd toen gered door Sharon. Wanneer hij haar terug ziet, begint hij terug uit zijn shock te keren die reeds een jaar duurt. Sharon zoekt op haar beurt haar familie terug op en lijkt toenadering te vinden. Ze besluiten samen door het leven te gaan en alle moeilijkheden die zich nog zullen opwerpen zullen ze samen wel te boven komen zeker.