The Curse of the Jade Scorpion

Genre: Humor | Duur: 1u43 | Release: 27 Februari 2002 | Land: VS | Regie: Woody Allen | Cast: Dan Aykroyd, Wallace Shawn, Helen Hunt, Elizabeth Berkley, Woody Allen

Woody Allen.. either you hate him or love him, and I love him.. Tja, ik weet het wel.. Allen maakt zijn eigen film en cast zichzelf in de hoofdrol (met als uitzondering Celebrity waar hij zijn karakter-tweelingsbroer laat spelen).. Dus ok, de man is een narcist, een pedorast, een irriterend ventje.. Maar ik vind hem grappig al was het maar omdat het vieze kleine ventje op het einde altijd de knappe blonde chick binnen mag doen. (Geeft ondergetekende tenminste ook eens wat hoop).The Curse.. is weer helemaal een Woody Allen film, er zijn nauwelijks andere rollen die van tel zijn en ons Woody speelt de groezelige, ietwat zielige maar oh zo streetwise privé-detective van een verzekeringsbedrijf in de jaren '40. Door zijn contacten met de onderwereld weet hij verrassend veel zaken opgelost te krijgen, zolang hij deze maar kan aanpakken op zijn manier. Totdat Betty Ann Fitzgerald (Helen Hunt), een vrouwelijk human resource manager avant la lettre zich opneukt naar de top en de superbitch CW Briggs' methodes maar niets vindt. De wederzijdse beledigingen die ze naar elkaar smijten zijn vreselijk grappig en oprecht origineel moet ik zeggen, Brusselmans kan misschien beter eens gaan kijken.Soit, op een mooie avond gaat het bedrijf naar een séance van een hypnotiseur. Daar komen Briggs en Betty Ann onder de macht van Voltan die gebruik maakt van jawel.. een jade Scorpion als pendel. Iedere keer dat Briggs vanaf nu een bepaald woord hoort is hij in de macht van de hypnotiseur. En vanzelfsprekend zal deze stoute meneer de goede Briggs bevelen de huizen te overvallen die hij eerder een beveiligingsysteem aansmeerde. De rest is voorspelbaar: Briggs wordt gepakt, onterecht beschuldigd, maar het is natuurlijk een happy end en zoals steeds mag hij met het vrouwtje naar huis.The Curse.. is een vermakelijk Woody Allen filmpje, maar niet meer. Het is zeker niet zijn beste film, daarvoor is ie gewoonweg niet grappig genoeg, origineel is het al helemaal niet, en Woody Allen een ander type laten spelen is natuurlijk helemaal van de pot gerukt. Kortom: een filmpje om eens lekker bij te ontspannen, zolang u tegen een serieuze portie Woody Allen kan uiteraard.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien