Cold and Dark

Genre: Thriller/horror | Duur: 1u30 | Release: 1 Januari 1900 | Land: | Regie: Andrew Goth | Cast: Luke Goss, Carly Turnbull, Kevin Howarth

Luke - ik zong vroeger in boysband Bros - Goss draait al geruime tijd mee in de filmwereld en wordt vooral gecast in horrorfilms. Hoogtepunt: zijn rol als supervampier Nomak in Blade II. In Cold and Dark krijgt hij zijn eerste hoofdrol, eens zien hoe dat afloopt.



Politieagent John Dark heeft het niet makkelijk. Zijn collega is een doorwinterde detective wiens methodes niet altijd even kosjer zijn, maar na een schermutseling met een vreemd wezen begint de man zich pas echt vreemd te gedragen. Bekende criminelen worden stuk voor stuk op beestachtige wijze vermoord en het duurt dan ook niet lang voor Dark het ergste begint te vermoeden.



De makers van Cold and Dark zetten de grote kannonen in. 'Aerial shots' van Cornwall, CGI-effecten en een voice-over van Goss, niets is hen te min. Jammer genoeg zijn deze bouwstenen geenszins op mekaar afgestemd, waardoor het geheel een waar mysterie voor de kijker wordt. Voeg daaraan toe dat Goss het charisma van een urinoir heeft en u kunt al raden wat dat oplevert.



Cold and Dark probeert het thriller- en horrorgenre te combineren en faalt daarin als geen ander. Niks originaliteit, niks passie of hoe een houten badkuip het interessantste punt van een film is. Deze prent moet u kost wat kost vermijden!

Steven Tuffin Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien