The Reaping

Genre: horror | Duur: 1u00 | Release: 18 April 2007 | Land: VS | Regie: Stephen Hopkins | Cast: David Morrissey, Hilary Swank, Stephen Rea, AnnaSophia Robb

Hilary Swank in een horrorfilm? Klinkt alsof je de akkers gaat ploegen met een Porsche Cabrio. En toch blijft de tweevoudige oscarwinnares prima overeind in dit hardboiled X-Filesafkooksel. The Reaping, beste vrienden, over de tien Bijbelse plagen van Egypte die over een Amerikaans dorpje razen, heeft minder om het lijf dan een stripster aan het einde van haar act. Toch genereert dit niemendalletje, mede door het handig omspringen met tot op de draad versleten clich├ęs, meters plezier voor elke filmfanaat. Heeft het hoofdpersonage een getroebleerde relatie met de Kerk en God? Reken maar. Gaat onze ex-non naar bed, uitgerekend met de meest enigmatische dorpsbewoner? Absoluut. Voel je de ontknoping al van kilometers ver aankomen? Helaas wel.Maar tegen dan heb je er een filmische rit opzitten die een prima alternatief biedt voor het klassieke spookhuis op de kermis. Wij glommen alleszins van pret bij de sprinkhanenplaag. En ja, het einde doet wel heel sterk denken aan de X-Files, maar laat dat vooral uw plezier niet bederven. The Reaping raast rechstreeks naar uw adrenalineklier; is, anders gezegd, een filmpje dat het begrip "escapisme" als zoete broodjes in uw systeem keilt. Er zijn al voor minder films gemaakt.

Filip Hermans Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien