Return to me

Genre: Melodrama | Duur: 1u55 | Release: 12 Juli 2000 | Land: | Regie: Bonnie Hunt | Cast: David Duchovny, Minnie Driver, Carroll O'Connor, Robert Loggia, Bonnie Hunt, David Alan Grier, James Belushi

David "pwiewiewiewiewiewheeeee" Duchovny en Minnie - Good Willy - Driver saampjes in een melodramaatje..En drama is het hoor.. Get a load of this ..Bob Rueland (Fox Mulder) houdt zielsveel van zijn lief vrouwtje dat met de aapjes in de zoo werkt. Haar grote droom is om een mega-aap-complex te bouwen waar haar favouriete "Prins Filip"-lookalike net denkt dat hij in de echte jungle zit. Enfin, op een noodlottige nacht : auto-ongeval, vrouw = dood, haar hart wordt gered en getransplanteerd in Grace Briggs (ons Minnie).

En inderdaad, het noodlot, de Voorzienigheid of gewoon het Hollywood cliché zal er voor zorgen dat beiden elkaar ontmoeten, verliefd op elkaar worden maar uiteraard zonder het Ultieme Geheim te weten. Al even vanzelfsprekend is het dat Ultieme Geheimen uitkomen, zowat na driekwart van de film om dan alsnog goed te eindigen.Voila, voor de realiteitszin, originaliteit of voor het einde moet u het al niet meer doen (euhh.. kijken he).

Voorwat dan nog wel ?Ten eerste leggen beide acteurs een vrij overtuigende prestatie neer. De regie is niet bijster orgineel of goed, maar zeker te doen en probeert hier en daar wat clichés te vermijden.Het sterkste punt van Return to Me is de grote warmte die deze film toch wel uitstraalt tijdens het kijken. Het leukste aan de film wordt geleverd door de vrij unieke setting waar het verhaal zich afspeelt : een Iers-Italiaans restaurant. 4 Oudere heren (waaronder Carroll O'Connor (Archie Bunker), Robert Loggia, ..) willen het koppeltje kost wat kost helpen wat niet echt lukt maar wel steeds vreselijk schattig en grappig is om naar te kijken. Hoewel ook hier weer eens te meer alle clichés van de Ieren en zeker de Italianen tentoon worden gesteld kon het dit deze maal - in tegenstelling tot Talented Mr Ripley - wel bekoren.Zoetsappigheid, clichés, verhaal van niet te veel maar toch een grappig, gezellig filmpje.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Had ik het dan niet reeds verteld in de recensie ? Mannetje en vrouwtje blijven na kleine strubbeling op het einde dan toch bijeen. Aja, ze trouwen NIET in de film (de trouwscene op het einde is van één van de oude mannekes)