Teaching Mrs. Tingle

Genre: Komedie | Duur: 1u34 | Release: 24 November 1999 | Land: | Regie: Kevin Williamson | Cast: Katie Holmes, Helen Mirren, Marisa Coughlan, Barry Watson

Mrs. Tingle is zo één van die leuke leraressen die een leerling met plezier de grond in boort. Een vernedering voor de gehele klas blijkt haar zelfs extra plezier te doen. De ideale gelegenheid om die sukkelaars-studenten dan ook eens goed in verlegenheid te brengen is de mondelinge voorstelling van hun geschiedenisproject.Leigh Ann Watson, gespeeld door Katie Holmes (bekend van de televisieserie Dawson's Creek), behoort door haar onvermoeide werkkracht tot de top van de klas. Zo hoort het ook, want zonder beurs kan haar alleenstaande moeder de kosten voor Leigh Ann's verdere studies niet betalen. Wanneer Leigh Ann tijdens de projectvoorstelling haar Middeleeuws dagboek toont, bekijkt Mrs. Tingle enkel de eerste pagina's, zonder er verder veel aandacht aan te schenken. Een bespottende opmerking over het monnikenwerkje volgt en Leigh Ann kan terug op haar stoel gaan zitten. Trouwens zonder veel hoop op een goed cijfer, nodig om haar gemiddelde op peil te houden.Haar beste vriendin die liefst als actrice carriëre zou maken brengt in diezelfde les geschiedenis een vertolking van Marylin Monroe. Dat dit natuurlijk totaal afgeblaft wordt kon ons eigenlijk al niet meer verbazen. Maar hoe de jonge Luke afgeslacht wordt is nog het grofst. Over zijn vader, die ook ooit nog leerling van Mrs Tingle was, zegt ze: "He too, had the words 'No Future' painted on his forehead". Wie daar niet stil van wordt!?Om toch enkele punten te kunnen sprokkelen, beslist Luke dan maar het eindejaarsexamen van Tingle te stelen. Wanneer hij dit stukje papier aan Leigh Ann toont betrapt de 'bitch' hen juist op heterdaad. Hoewel deze weet dat het hard werkende meisje onschuldig is beschuldigt ze haar toch van bedrog. Dit zou betekenen dat het mooie eerlijke meisje haar toekomst ziet verloren gaan. Om dit te verhelpen, brengen de drie studenten hun lerares thuis een bezoekje. Wanneer redelijkheid niet meer volstaat, binden ze haar vast op het bed in de hoop dat ze toegeeft. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want Mrs. Tingle blijkt zich nog te amuseren ook.Wat dan volgt is eigenlijk een onnozel machtspelletje tussen de vier hoofdpersonnages, waarvan Tingle de studenten tegen elkaar probeert op te zetten. Zo analyseert ze -en dat zie je trouwens iets te expliciet gebeuren- de onderliggende gevoelens van de jongelui. Op basis van afgeluisterde gesprekken, onder andere langs de luchtverwarmingskanalen, bedenkt ze dan haar manipulerende strategieën. Retorische woordenvloeden met als boodschap bijvoorbeeld dat je beste vriendin wil gaan lopen met de jongen waar jij al zo lang verliefd op bent is het gevolg. Dat het domste meisje hierin nog wil geloven ook is in de realiteit bijna ondenkbaar.

Tim Somers Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De slimme studente is haar boze lerares te slim af. Een aantal onverwachte wendingen à la Scream zorgen ervoor dat alle leerlingen zich tegen Tingle keren. Deze bekent dat ze het op Leigh Ann gemunt had en zelfs de directeur is blij dat hij de vervelende Tingle kan ontslaan.