The Waterboy

Genre: Humor | Duur: 1u29 | Release: 1 Juli 1999 | Land: | Regie: Frank Coraci | Cast: Adam Sandler, Kathy Bates, Henry Winkler, Fairuza Balk

Bobby Boucher is zowat de Forest Gump van het footballveld. Elke training verzorgt hij de watervoorziening van de spelers. Een werkje dat de 31-jarige Bobby als sinds zijn tienerjaren doet. Zijn werk krijgt echter weinig waarderin. Bobby functioneert namelijk niet alleen als waterboy maar ook als pispaal voor het team. En ook de coach is op Bobby uitgekeken en ontslaat hem.

De waterboy kan echter niet leven zonder water en zeker niet zonder football, of foosball zoals zijn ma het zegt. Dus klopt hij aan bij de Mud Dogs. De Mud Dogs zijn een aan lager wal geraakt footballteam onder leiding van de ietwat gestoorde coach Klein. Gemakkelijkheidshalve kan je hen vergelijken met een ploeg die laatste staat in de vierde provenciale klasse bij het voetbal. Tijdens een training van het team blijkt Bobby echter over meer capaciteiten te beschikken dan water opdienen. Bobby beschikt over een tekel die letterlijk de kloten van het lijf van de tegenstander rukt. En inderdaad opeens zijn de Mud Dogs toch niet zo'n slecht ploegje.

Na The Wedding Singer alweer een komedie met de voormalige Saturday Night Live ster Adam Sandler. En gelukkig is deze film ook beter dan zijn vorige film. Hoewel ik hier misschien wel oneer doe aan het woord beter. Enkele leuke grappen, enkele glimlachjes op het gezicht. Meer kan je niet verwachten van deze toch wel slappe komedie.

De enige lichtjes die aan het einde van deze donkere tunnel schijnen zijn die van Oscarwinnares Kathy Bates en de geschifte Henry, The Fonz, Winkler. Je vraagt je trouwens meteen af wat Kathy Bates in godsnaam in deze film komt doen.

Verwacht je dus maar aan vrij platte grappen het soort plat dat je ook wel eens ziet na een salmonelabarbeque. Het verhaal is een te lange gebakken cliché waarop heel wat zwart gebrand vlees terug te vinden is. U snapt het al het sterretje komt volledig op de rekening van Kathy Bates en Henry Winkler en de op één hand telbare glimlachjes.

Edwin Colebunders Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteraard blijft Bobby de sterspeler. Het team wint het kampioenschap en Bobby trouwt met zijn liefde Vicki. In de laatste scène duikt de lang verloren vader op waarna Mama Boucher het omver ramt.