Blade II

Genre: Actie | Duur: 1u50 | Release: 12 Juni 2002 | Land: VS | Regie: Guillermo del Toro | Cast: Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Norman Reedus, Leonor Varela

We kakken hier misschien wel wat op Steven Seagal of op Arnold Schwarzenegger, maar voor Wesley Snipes lopen we ook niet meteen over van enthousiasme. Hij lijdt aan hetzelfde syndroom als collega Steven: te fel tegelijk stoer, gesofistikeerd, no-nonsense, grappig en ernstig, meedogenloos, maar toch ook gevoelig willen zijn. (Een beetje zoals de karakterrol van Arnold in Collateral Damage). Maar goed.. Objectief als we zijn, breken we geen enkele film op voorhand af. Dus met een geest zo open dat ze plaats biedt voor huwelijks- en communiefeesten tot 50 personen, zetten we ons in de rode ribfluwelen zeteltjes.De weledele heer Blade is, zoals u ongetwijfeld weet, een ideale kruising tussen mens en vampier. Zijn moeder werd gedood door een vampier toen ze zwanger was, en kleine Blade erfde het beste van twee werelden. Hij koos er echter voor om mens te zijn en te vechten tegen zijn bloeddorstige instincten. En terwijl Blade in de eerste film zoveel mogelijk vampieren als enigzins mogelijk was afslachtte, komen dezelfde vampieren (nu ja, niet echt dezelfde natuurlijk) in deel 2 naar hem voor hulp. Het blijkt dat er namelijk een genetisch veranderd superras bestaat van super sterke, super wrede, supervampiers die met evenveel plezier een mens dan wel een vampier als hoofdgerecht beschouwen. Blade werkt dus samen met zijn voormalige vijanden, de vijanden van mijn vijanden zijn dus in dit geval nog steeds vijanden.Maar goed.. u zal zich niet laten leiden door het verhaal van dit soort films, en terecht ook. Een action game heeft meestal ook wel een ingewikkelde plot (denk aan Wolfenstein, Mortal Combat en zelfs Pac-Man) maar who cares. Het gaat om de actie en op dat punt is 'Blade II' inderdaad heel goed te vergelijken met een actiespel. Eén superheld met meerdere levens die het opneemt tegen massa's vampieren, zo nu en dan power-up's tegenkomt en op het einde het meisje redt. Dus de échte vraag (eindelijk !) is dan: is het een goed actiespel ? Wel ja, Blade II vervult hier zijn rol heel goed; beter trouwens dan in het eerste deel. De niet aflatende, goed in beeld gebrachte actie werkt aanstekelijk. Combineer dit met een zeer donkere, zwaarmoedige regie van Guillermo del Toro (Mimic) en een weliswaar hersenloze, maar evenzeer spannende en zeer genietbare actiefilm is het resultaat.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De samenwerking van de vampieren blijkt eigenlijk een val te zijn van de vampier-oudere, de vader van het knappe vampiermeisje. Hij wou via genetische manipulatie een vampiersuperras maken dat ook tegen daglicht en zo kon. Diegenen die hen nu aanvallen zijn mislukkingen, tussenfasen in een evolutie, zeg maar.. Blade verslaat alles en iedereen, en tja.. natuurlijk ook zijn vampiervriendinnetje. En aja.. Scud speelde mee met de vampieren, en wordt op passende wijze door Blade op de vingers getikt.