Blair Witch 2

Genre: Horror | Duur: 1u30 | Release: 1 November 2000 | Land: VS | Regie: Joe Berlinger | Cast: Stephen Barker Turner, Tristine Skyler, Erica Leerhsen, Kim Director, Jeffrey Donovan

Wie herinnert zich nog de Black Hills net buiten Burkittsville? Wel, het is de plaats waar doorheen de geschiedenis mensen op geheimzinnige wijze stierven. De recentste slachtoffers vielen toen enkele studenten er op uit trokken om te filmen wat er allemaal in die bossen gebeurt. Hun huiveringwekkend beeldmateriaal zagen we enige tijd geleden in de Blair Witch Project.Blair Witch 2 licht nu een tipje van die behekste sluier op. Vier jaar na de zelfgeregistreerde dood van de studenten leren we Jeff kennen. Hij ronselt via het internet mensen die een 'open-lucht-spookhuis' willen bezoeken. Met een klein busje brengt hij vijf wildvreemde bezoekers en een massa camera's in de bossen van Burkittsville.De eerste nacht van de trip lijkt op een leuke drinkpartij tussen de ruïnes van een 100-jarig huisje te eindigen? Tot de avonturiers 's morgens, bedolven onder snippers schrijfpapier, ontdekken dat alle camera's vernield zijn. Het merkwaardigste is dat de laatste vijf uur volledig uit hun geheugen zijn gewist. Gelukkig lijken de videobanden onbeschadigd.Ik schrijf 'lijken' want thuis bij Jeff stellen de reizigers geknoei met de tape vast. Een fractie van een seconde zien ze buiten hun zatte praat ook één van de meisjes naakt rond een klein boompje dansen. In het huis ondervinden de reizigers bovendien dat ze uit de bossen iets of iemand meebrachten. Ze raken verwikkeld in een mix van illusies en realiteit, waarbij personen verdwijnen en sterven.Blair Witch 2 is helemaal niet zo speciaal als de Blair Witch Project. Daar leek het nog alsof het inderdaad allemaal eigen filmwerk was. Deze keer beperkten de makers het aantal amateurbeelden tot een minimum. Spijtig genoeg komen we dus - net zoals bij de meeste sequels - slechts tot een afgezwakte versie van de kaskraker die ze opnieuw willen evenaren.

Tim Somers Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het enige feit is dat er twee meisjes dood zijn. Volgens de reizigers heeft de Blair Witch duistere krachten en kan ze mensen controleren. Probleem voor de reizigers is dat filmbeelden hun schuld bewijzen. Ze vliegen den bak in!