Body Shots

Genre: Drama | Duur: 1u45 | Release: 13 September 2000 | Land: VS | Regie: Michael Cristofer | Cast: Jerry O'Connell, Sean Patrick, Tara Reid, Emily Procter

Een film over seks die niet kan boeien. Het klinkt vreemd, maar toch is het de waarheid als we het hebben over Body Shots. Het verhaal gaat om 8 twintigers, vier jongens en vier meisjes. Na een avondje stappen verandert hun leven voor altijd. Althans dat zegt ons de synopsis van de film. Eigenlijk is Body Shots niet meer dan een dramafilm met een draak van een moraal. De boodschap is duidelijk: seks zonder liefde kan niet.





Vier jongens dus - namelijk Rick, Michael, Shawn en Trent gaan een avondje stappen. Ze spreken af met vier vriendinnen Jane, Sara, Whitney en Karen. Zowel de jongens als de meisjes babbelen graag met elkaar over seks. Dat besef je al na enkele minuten. Body Shots heeft als hoofdthema dus seks, maar regisseur Michael Cristofer probeert dat weinig tactvol aan het publiek duidelijk te maken. Zo krijgen we ellenlange dialogen over pijpen en neuken over ons heen. Bij de activiteit pijpen komt Michael Cristofer zelfs op de proppen met een cursus "hoe zuig ik het beste een lul af". Allemaal leuk voor eventjes. Na een tijdje hangt het je de keel uit.





Over het script valt niet veel te zeggen. Na het avondje stappen zegt Sara dat Michael haar heeft verkracht. Dezelfde avond gaat elk van de vier vrienden en vriendinnen van bil. Cristofer wil met zijn film het uitgaansleven tonen zoals het is, zegt hij. Het is echter vooral een zoektocht naar liefde. Daarin schuilt nu net de fucking dualiteit in de film. De jongeren in de film willen enkel neuken. Eerst krijgen we de indruk dat daar niets fout mee is. Dan komt Cristofer echter met zijn moraal over de brug. Het hoogtepunt bereiken we wanneer Shawn zegt dat "Sex without love equals violence". OH FUCK!!! Op deze oneliner na is het script flinterdun. Net als de rest van de film trouwens.





Eerst kijken we naar de uitspattingen van de jongeren en dan krijgen we dat politiek correct gelul over onze kop. En op dat elan gaat de film vervolgens verder. We krijgen nog wel de borsten te zien van Tara Reid - alsof dat het script kan goedmaken. In Amerika krijgt de film hierdoor wel een R-rating wat hier gelijk staat met KNT. Waarom echter die moraal? Het verneukt in ieder geval totaal de film.

Edwin Colebunders Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rick en Jane lijken de enige die nog normaal uit het verhaal komen. Er zijn niet genoeg bewijzen om Michael van verkrachting te beschuldigen. Zowel Michael als Sara kunnen zich overigens niets meer herinneren van de avond.