Bowfinger

Genre: Humor | Duur: 1u37 | Release: 22 December 1999 | Land: VS | Regie: Frank Oz | Cast: Steve Martin, Eddie Murphy, Heather Graham

De vrij zielige aan lager wal geraakte filmproducer Bobby Bowfinger, zet alles in het werk om een droomscenario te verfilmen. Het scenario komt van zijn boekhouder, maar Bowfinger vindt het geniaal. Het enige probleem is de casting. Zo wil hij Kid Ramsey de hoofdrol laten spelen. Ramsey is echter de meest gevraagde filmster van het moment en ziet een samenwerking met Bowfinger niet zitten. Geen enkel probleem voor Bowfinger; hij besluit namelijk om Kid Ramsey in zijn film te laten meespelen zonder dat die het zelf weet.Uiteraard leidt dit tot de obligate hilarische scènes omdat Ramsey in zijn dagelijkse doen wordt gefilmd met een verborgen camera. Zonder zijn medeweten benaderen acteurs hem en ratelen hun lijntjes af. De film van Bowfinger draait rond een invasie van buitenaardse wezens. Ramsey denkt dan ook snel dat hij gek wordt. Bovendien is Ramsey ook lid van een soort Scientology sekte. Hier zoekt hij de bescherming die hij denkt nodig te hebben tegen de buitenaardse wezens. Als stand-in voor Ramsey gebruikt Bowfinger een zekere Jiff.De jongen lijkt als twee druppels water op Kid - op de beugel en het nerdbrilletje na dan. Verder loopt er nog een zekere Daisy rond. Zij is een debuterende actrice en hoopt zich een weg naar de top te neuken. Inderdaad, in haar poging om haar aandeel in de film te verhogen passeert zij verschillende bedden. Isn't Hollywood great?Bowfinger is niet meteen een klassekomedie. De film moet het volledig hebben van Eddie Murphy in de rol van Jiff. Je moet wel toegeven dat dit een heel dankbaar personage is. Murphy met een beugel en een nerdbril scoort in ieder geval meteen. De momenten dat Jiff in beeld komt, zijn echter ook de schaarse grappige momenten in de film. Steve Martin is al lang niet meer de Steve Martin uit Parenthood.Een occasionele glimlach is het resultaat. Qua originaliteit ontbreekt het de film echter zeker niet. Het aantal humoristische momenten is echter niet recht evenredig met de originaliteit. Cut the crap met al die intellectuele woorden hoor ik jullie al denken. Moet ik Bowfinger nu zien of niet? Eigenlijk wel, al was het maar om Murphy te bekijken als Jiff.

Edwin Colebunders Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De film van Bowfinger raakt dan uiteindelijk toch gemaakt. Bowfinger weet de sekte op een vrij belachelijke manier te chanteren. Jiff blijkt ook de broer te zijn van Kid Ramsey wat ook een verrassing is.