Sexual Provocation

Genre: Tienersex Thriller | Duur: 1u35 | Release: 18 Augustus 1999 | Land: | Regie: Roger Kumble | Cast: Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe, Reese Witherspoon, Selma Blair

Iedereen die wil eens de officiële poster van deze film gezien heeft, weet meteen al dat Sexual Provocation het niet moet hebben van de subtiele verhaallijn, karakteracteurs of baanbrekend regiewerk.. maar wel van de bouletten van mevr Gellar.Dangerous Liasons deed het al eens eerder.. Sexual Provocation brengt het verhaal van stiefbroer en stiefzus, beide erg knap, zeer gewild bij de dames dan wel heren verder zijn ze supergeil en al even gemeen.Na de zoveelste gemakkelijke prooi in zijn bed te hebben gelult klaagt broerlief tegen zusje dat het eigenlijk allemaal toch wreed saai is geworden op deze planeet, waar is de uitdaging gebleven ? Vandaar dat Misses Perfect volgende weddingsschap voorstelt : hij moet de onmogelijk te krijgen vrouw plat krijgen. Lukt dit: mag hij hetzelfde doen met zijn zus ("you can put it anywhere..") , lukt het niet dan mag hij zijn autootje vaarwel zeggen. En raad eens.. ze gaan de weddingschap aan..

Ik vraag me af wanneer Hollywood eindelijk eens gaat beseffen dat een dergelijk thema wel eens afgezaagd zou kunnen geraken.. Hoeveel films hebben we al niet gezien waar jongen eerst met oneerbare bedoelingen (sex, weddingschap, betaling,..) achter het meisje zit, maar dan dat meisje uiteindelijk toch fijn begint te vinden. En net wanneer de jongen dit beseft: BENG! alles komt uit, meisje is kwaad, maar beseft later haar fout.. The End.Enfin, ook Sexual Provocation kan niks echt nieuws verzinnen om dit verhaal enigszins origineler, interessanter, geloofwaardiger te maken. Wat overblijft is een slap, over-gebruikt, slecht geacteerd, B-filmpje met een vreselijk ergelijk Hollywood einde en dito paternalistische anti-tiener-sex moraal. En zelfs de bollen van ons Sarah blijken naderhand tegen te vallen.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekeerde jongen sterft door auto-accident in een (geslaagde) poging om het meisje te redden. De gemene zus die op het laatste iedereen tegen iedereen wilt uitspelen wordt ontmaskerd en bijgod door de hele school / kerk / gemeenschap veracht ! Dus toch : sex is slecht