Sexy Beast

Genre: Komedie / Gansterfilm | Duur: 1u28 | Release: 13 Juni 2001 | Land: | Regie: Jonathan Glazer | Cast: Ben Kingsley, Ray Winstone, Ian McShane

Gary Dove, Gal voor de vrienden, voorheen zware crimineel gespecialiseerd in bankovervallen, huidig professioneel zonnebader in zijn villa in Spanje. Hij is op pensioen zeg maar, na 8 jaar in de gevangenis gezeten te hebben heeft hij genoeg van het leven buiten de wet en kiest voor huisje tuintje en vrouwtje.Wanneer een 100 ton zwaar rotsblok hem op het nippertje net niet raakt (maar wel de vloer van zijn zwembad serieus verneukt), krijgt hij al een voorgevoel. Dat inderdaad blijkt te kloppen overigens, want niet zoveel later staat Don Logan voor zijn neus. Don Logan is er zo eentje die waarschijnlijk te weinig moederliefde heeft meegekregen want als hij voor je deur staat dan ga je best met alles akkoord en bidt dat je al je vingers mag houden.Toch is 'nee' net exact wat Gal zal zeggen tegen Don (zo'n 100 keer). Don is namelijk gestuurd door zijn oude baas met de opdracht Gal te recruteren voor een nieuwe missie. Bankje overvallen, snel klaar, easy money. Maar: werken tijdens je pensioen, dat mag helemaal niet, zodus zegt Gal het verboden woord : neen.Dit vindt Mister Logan natuurlijk niet zo fijn en hij beslist dan maar enkele dagen in te wonen bij meneer en mevrouw Dove. Toch blijft het antwoord negatief, of niet ? PampampaaaamSexy Beast is zo'n lekkere Britse komedie / gansterfilm.. het doet qua sfeer dan soms ook wel wat denken aan Ordinary Decent Criminal, maar is minder fijnzinnig. Geweldige vertoningen van Ray Winstone en Ben Kingsley en een pretentieloze regie maken Sexy Beast een aanrader voor wie zin heeft in een Brits avondje.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Don Logan zal worden neergeschoten door de vrouw van Gal, Gal zal dan (om niet verdacht te lijken) toch de job waarvoor ze hem nodig hadden uitvoeren. Uiteindelijk heeft men wel door dat hij Don vermoord heeft, maar hij gaat vrijuit want iedereen vond hem toch maar een eikel. En hij zonde rustig voort.