Cecil B. DeMented

Genre: Parodie | Duur: 1u28 | Release: 4 Oktober 2000 | Land: | Regie: John Waters | Cast: Melanie Griffith, Stephen Dorff, Alicia Witt

Een echte K.U.T-filosofie-film zouden sommige kwatongen kunnen beweren wanneer ze deze film zouden te zien krijgen, en toegegeven, misschien is er wel iets van waar..



Even het verhaal: Cecil B. DeMented is een vrij gestoorde hardcore underground regisseur, hij veracht alle Hollywoodiaanse films, acteurs en is een hevige pleitbezorger voor de alternatieve, niet-commerciële cinema. Uiteraad beseft hij dat hij in de minderheid is en om zijn eisen voor meer aandacht voor de alternatieve cinema kracht bij te zetten bedenkt hij het ultieme promotieplan.



Samen met zijn groepje halve gare jongeren ontvoert hij Honey Whitlock (Melanie Griffith) een overbekende maar eigenlijk weinig (terecht) gewaardeerde actrice die desondanks voor kaskrakers blijft zorgen. (Déja vu iemand ?) Haar carrière was toch al sterk aan het teruglopen dus zorgt Cecil B. DeMented voor haar comeback.



Hij ontvoert haar en dwingt haar de hoofdrol te spelen in zijn laatste creatie: een filmpje waar een soort wraakengel van de Hollywood cinema (Honey Whitlock dus), producers, cinema-uitbaters die prulfilms draaien, enz. te kakken zet. En aangezien deze heer niet houdt van komedie spelen gebeurt alles in het verhaal dan ook echt.



Wat volgt is een op zich al zeer alternatieve, verwarde (maar nooit storende), wilde film waar de draak gestoken wordt zowel met de van cliché-vervulde Hollywood films, producers, acteurs, maar gelukkig ook evenzeer met de alternatieve, zogeheten, niet-commerciële films die door hun 'haat' voor de commerciële film net vaak evenzeer clichématig overkomen.



Leuk is het verder dat zowel de regisseur als acteurs van deze film zelf min of meer bekendheden zijn.. Zo is Melanie Griffith bekend van ondermeer Shadow of Doubt, Celebrity of Lolita ; Steven Dorf (de regisseur in de film) heeft nog meegespeeld met Wesley Snipes in Blade en de echte regisseur kennen we ondermeer van Pecker of Serial Mom.. ook niet echt meteen zeer alternatieve producties dus.



Samengevat: een leuk, zelfs spannend, en voor de insiders uitermate grappig filmpje.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op het laatste wordt zowat iedereen neergeschoten tijdens een massa neukpartij van de crew (na het filmen mag sex immers weer).. Btw: geen bloot te zien, helaas.. want der zat bijgot een knap mieke tussen