Equilibrium

Genre: SF Stinker | Duur: 1u27 | Release: 5 Maart 2003 | Land: | Regie: Kurt Wimmer | Cast: Taye Diggs, Sean Bean, Emily Watson, Christian Bale

Wat klasbakken (toch?) als Christian Bale en vooral Emily Watson in deze fake 'futuristische sf'-shit komen doen, dat is de enige vraag die Equilibrium opwerpt. Of ook nog: waarom zijn de personages die een wereld bevolken waarin alle gevoel wordt gebannen, getrouwd en hebben ze kinderen? En: is er een reden waarom de broertjes Weinstein en de Nederlander Jan de Bont een prent produwceren waarvan in de persmap niet eens een scenarist staat vermeld? Volgens dezelfde persmap werd inspiratie gehaald bij Fahrenheit 451, bij Minority Report bij Orwells 1984 en bij Huxley's Brave New World. Not.Enige lichtpuntje aan deze stinker is dat niet mee wordt geheuld met de hype die de Matrix-like 'bullet-time' fotografie als norm stelt. De vechtersbazen blijven tijdens de vervelend veelvuldige knokscènes met de voetjes op de grond. De dus blijkbaar onbestaande scenarist doet dat niet, laat een futuristische politie de Mona Lisa verbranden, laat politieman Bale zijn verplichte drug 'toevallig' vergeten in te nemen waardoor ie weer wat gevoelens krijgt & laat hem het volledige wereldregime omver werpen. In het begin krijg je als illustratie van een repressief regime nog wat beelden van Hitler en Saddam over je heen gegoten. Cowabunga, Miramax!

Jan Sulmont Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien