Galaxy Quest

Genre: Komedie | Duur: 1u42 | 1999 | Release: 12 April 2000 | Land: VS | Regie: Dean Parisot | Cast: Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman, Sam Rockwell, Tony Shalhoub

Welke nerd houdt van Star Trek ? Kan 25 redenen uit het vuistje opsommen waarom Captain Kirk zoveel beter is dan Picard of kent de warpdrive beter dan de boordmechanicus ? Enfin, bent u het niet, een blik op de Star Trek sectie in Yahoo is al voldoende om vast te kunnen stellen dat het genre haar schare fans heeft. Af en toe eens een goede parodie kan dan zeker geen kwaad, kwestie van de freaks even te overtuigen dat ze het allemaal toch niet te serieus moeten nemen.

Of net wel... In Galaxy Quest worden de acteurs van een ooit beroemde SF-serie "ontvoerd" door een buitenaards ras van euhh... superfans. Het gaat om de Thermians die de afleveringen van GQ beschouwen als "historische data" en elk woord ervan geloofden. Zij vragen de acteurs hen bij te staan in de strijd tegen een evil ras. Het interieur van het ruimteschip dat ze ter beschikking krijgen is een exacte - maar werkende - kopie van de sets waarin ze acteerden. Gewoon een questie van wat method-acting en voila klaar is kees, de wereld is gered!

Leuke parodie met hilarische momenten.

Hoe meer je houdt van Star Trek en aanverwante films, hoe meer je Galaxy Quest zal kunnen appreciëren. Hoewel de reeks nooit expliciet vermeld wordt ligt het er wel vingerdik op dat de mosterd daar gehaald werd. Eindresultaat is een zeer leuke parodie met hilarische momenten, hoe zwak het verhaal uiteindelijk ook - net als dat het geval was in vele afleveringen van Star Trek. De leuke cast houdt de boel gelukkig recht. 

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien