Halloween: Resurrection

Genre: Horror | Duur: 1u34 | Release: 30 Oktober 2002 | Land: | Regie: Rick Rosenthal | Cast: Jamie Lee Curtis, Busta Rhymes, Brad Loree, Tyra Banks

Ach... wat waren we nog jong en naïef toen we de recensie van de zevende Halloween: H2O eindigden met het vermoeden dat het einde van de film betekende dat er nu echt wel geen vervolg meer kon komen. Want iedereen weet dat een succesvol horrorkarakter niet sterven kan, zelfs niet wanneer je zijn hoofd afhakt, zolang hij het goed blijft doen in de videomarkt.



Ook Michael Myers zus, Laurie Strode (gespeeld door -wie anders- Jamie Lee Curtis) lijkt nauwelijks verbaasd wanneer ze broerlief voor de achtste keer sinds 1978 mag verwelkomen. Want Laurie hakte immers het verkeerde hoofd af in H2O. Jammer voor de ambulancier en voor haarzelf want door de schok dat Michael nog steeds niet dood is, wordt ze opgesloten in een streng beveiligd gekkenhuis.



Ondertussen hebben de slimme jongens van Dangertainment een originele Big Brother variant gemaakt (wie had ooit kunnen denken dat de woorden "slim", "origineel" en "Big Brother" bij elkaar kunnen staan in 1 zin ?). Zes tieners worden opgesloten in het geboortehuis van Michael, wie er na een nacht levend uitkomt wint het spel. De deelnemers zijn voorzien van draagbare microfoon en camera, daarbij is het huis door de makers extra griezelig gemaakt en.. aja, de echte Michael Myers loopt ook ergens rond..



Wat volgt is een volledig voorspelbaar verhaal.. Ok, Laurie Strode is nu écht wel zo dood als een pier.. maar daar houdt de potentiele originaliteit mee op.. De tieners worden één voor één uitgemoord en Myers zal nog wel meespelen in versie 9.



De regisseur van dit deel, Rick Rosenthal, ook verantwoordelijk voor Halloween 2, heeft zijn job eigenlijk niet slecht gedaan. Toch kan je van spanning nauwelijks spreken.. het genre heeft misschien gewoon afgedaan (zie ook het erbamelijke Jason X). Je kan je gewoonweg niet meer verschieten, je weet toch op voorhand dat de slechterik overleeft en de tieners met dikke tieten niet. Dus.. why bother, ga naar je lokale videotheek, huur de digitally enhanced versie van de eerste Halloween (van John Carpenter) en ervaar échte horror.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wel.. Laurie valt naar beneden (in een poging om Michaels gezicht te controleren) en is dood.. Michael is springlevend Uiteraard...