Joy Ride

Genre: Thriller | Duur: 1u36 | Release: 14 November 2001 | Land: | Regie: John Dahl | Cast: Paul Walker, Leelee Sobieski, Steve Zahn

Dat John Dahl verheven was tot het halve-cult-regisseur-status, kunnen we niet ontkennen na pareltjes als The Last Seduction en Red Rock West, maar de gezegde 'Derde keer, goeie keer', geldt bij hem niet. Z'n laatste film is van lager niveau als de eerder vermelde films maar dat wil niet zeggen dat hij slecht was.Lewis Thomas (Paul Walker) vertrekt halsoverkop met een 2e-hands auto naar zijn jeugdvriendin Venna (Leelee Sobieski), waar hij stiekem verliefd op is. Maar onderweg haalt hij zijn broer, Fuller (Steve Zahn) op die juist uit de gevangenis ontslagen is. Fuller vraagt of hij mag meerijden met z'n jongere broer, om zo zijn tijd zinnig te vullen.

Ergens tijdens een stop bij een station laat Fuller een CB-radio installeren in de auto, zou wel eens voor plezier kunnen zorgen. Zo gezegd, zo gedaan. Beide raken aan de praat met 'Rusty Nail' langs de CB en veinzen een afspraak met hem. Wat als grap bedoeld was, loopt uit to een gruwelijke moord. Het blijkt dat niet met een gewone trucker te maken hebben, maar een seriemoordenaar!Wat een joyride zou moeten worden eindigt in een nightmare-ride. John Dahl raast door zijn film, houdt het tempo goed hoog en zorgt dat de kijker niet de tijd krijgt om uit te rusten. Hij wisselt spannende achtervolgingscènes af met guitige dialogen.Leelee Sobieski en Paul Walker zijn de nieuwe sterren van Hollywood, althans zo worden ze toch genoemd. Maar geen van hen heb ik een buitengewone acteerprestatie zien neer zetten, dus ook niet in deze film, ze laten wel zien dat heel wat in hun mars hebben. Van uitschieters kunnen we niet spreken in deze film, wel van gewone acteerprestaties.Door de film heen zie je knioogjes naar 'Breakdown' van Jonahtan Mostow, dat zich ook afspeelt op lange verlaten banen, waar je alles en nog wat kan overkomen. Toeval of niet ?John Dahl brengt hier een uiterst vermakelijke thriller ten berge, een thriller die zeker niet te missen is. Laat eerst uw nagels groeien vooraleer u Joy Ride gaat zien, want u zult ze nodig hebben voor het nagelbijten!

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiterst vermakelijke thriller over 2 broers en een vriendin die, na een uit de hand gelopen grap met een CB-radio, worden achtervolgd door een psychotische trucker. Spanning alom, John Dahl weet wat nagelbijten is!