Legally Blonde

Genre: Humor | Duur: 1u36 | Release: 26 December 2001 | Land: | Regie: Robert Luketic | Cast: Reese Witherspoon, Luke Wilson, Selma Blair, Alanna Ubach, Victor Garber

'Revenge van de domme blondjes'.. Wanneer de Barbiepop Elle Woods (Reese Witherspoon) gedumpt wordt door haar vriendje omdat hij haar te dom vindt, beslist ze te tonen wat ze waard is. Elle, die voorheen enkel geïnteresseerd was in dode cellen die aan je lijf groeien (haar en vingers dus), begint te blokken voor haar L.S.A.T-examens, haalt uiteraard een hoge score en wordt toegelaten om rechten te studeren in Harvard.

Opvallen doet ze alvast wel als ze in een waas van roze vol goede moed met haar chihuahua verschijnt op de campus. De supertrut - want dat is ze wel - wordt niet meteen aanvaard.. weinig verbazend en zeer begrijpelijk omdat ze te dom geacht wordt.

Maar lang leve de eenvoud die Hollywoodfilms groot hebben gemaakt. Door het toepassen van 'manicurale' kennis en idiote redeneringen (sportmensen maken endorfines, endorfines maken blij, blije mensen vermoorden niet) weet ze het respect (of is het de lulrichting) van medestudenten en professoren te verdienen. Om uiteindelijk de succesvolle advocate te worden die altijd al in haar zat?

Niet dat je het zou zeggen, maar Legally Blonde is gebasseerd op het gelijknamige boek van Amanda Brown. Inderdaad, een (natural) blonde advocate.

Als we niet al te fel door blijven zagen over het feit dat deze film eigenlijk één grote miskenning is van iedereen die wel intelligent is en wél studeert én als we de clichématigheid van zowel de karakters, het verhaal als de regie vergeten én we kunnen leven met voortdurende vereenvoudigingen en onrealistische plotwendingen kunnen we er misschien nog net van genieten.

Het contrast tussen beide werelden is inderdaad soms grappig en uiteraard mogen die intellectueeltjes ook wel eens op de korrel genomen worden, hoewel dit niet gebeurt met de wereld van Elle. Toch zou ik Elle Woods niet zo meteen 'an irrepressible modern heroine' noemen zoals de producer Marc Platt dit deed in de persmap.

Conclusie: vooral de domme blondjes zullen volop van deze film kunnen genieten en was dat dan niet altijd al de bedoeling?

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ze wint haar zaak, studeert met glans af en is door alles en iedereen aanvaard. Haar vriendje laat ze zitten.