Life as a House

Genre: Tearjerker | Duur: 2u05 | Release: 19 Juni 2002 | Land: | Regie: Irwin Winkler | Cast: Kevin Kline, Hayden Christensen, Kristin Scott Thomas

Tearjerkers. Alleen het woord al bezorgt ons koude rillingen. Niet dat we niet gewaarschuwd werden. Bij de persvisie van 'Life as a house' kreeg elke journalist een doos kleenex mee.(sic!) Hebben we ze nodig gehad? Nah. 'Life as a house' mikt zo nadrukkelijk op uw traanklieren, dat het soms ongewild grappig wordt. Alhoewel, veel valt er niet te lachen in dit gedrocht. Houdt u uw zakdoek binnen grijpafstand?



Georges Monroe (Kevin Kline) leidt aan een ongeneeslijk kanker. Hij neemt ontslag op het modellenbureau waar hij werkte om zich te wijden aan die éne droom: een huis bouwen. Dus trommelt hij zijn zoon uit een gescheiden huwelijk op om te helpen. Sam, een punker die zichzelf prostitueert voor drugs (een afschuwelijk slecht acterende Hayden Christensen) staat eerst onwillig voor het project, net zoals Georges ex-vrouw Robin.



Maar dan, oh wonder: door de moed en vastberadenheid van de terminale Georges, scheert Sam zijn hanenkam af, wordt hij plots een modelzoon. Steeds regelmatiger komt zijn ex Robin langs en op het einde helpt de hele buurt aan het huis. Alles peis en vree totdat de kanker toeslaat. In een huilerige scène zie je Georges vanuit zijn ziekbed kijken naar zijn huis. En net nu zijn ex weer van hem begon te houden! En net nu hij zijn zoon op het goede pad bracht!



'Life as a house' is alleen goed als u maar niet genoeg krijgt van slechte weekendfilms. Zelfs de als vanouds klasse uitstralende Kristin Scott Thomas kan de meubelen van deze draak niet redden. Misschien werkte alles iets beter als je wat meer sympathie voor Georges kon opbrengen. Noppes: Kevin Kline is een irritante doe-het-zelver, die tussendoor nog even zijn gezin wil redden én de held van de buurt wordt. Wij dachten dat mensen in een terminale fase hun bed niet meer uitkonden; Kevin Kline knutselt als een duiveltje-uit-een-doosje. Soms denk je onwillekeurig aan die stoomwals uit 'A fish Calles Wanda'. Dat had ons alleszins een film bespaard die smaakt als een verrotte appel.



Uiteraard kunnen wij hier nog een hele waslijst aanvoeren waarom 'Life...' slecht is. Maar hey, het leven is al kort genoeg. Nog twee tips: Overbezorgde vaders die hun puberkroost de vernieling zien ingaan, kunnen misschien voortaan een huis bouwen... Twee: vraag uw geld terug als u niet geweend heeft!

Filip Hermans Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hij sterft. Snif?